Pobeda protiv Rumunije dogovorena s Kivuom u Milanu?

Rumunima poraz ništa nije značio, a "orlove" pobeda vodila direktno na Mundijal pa je FSS "prijateljski " zamolio Kivua da ne zapinje mnogo u Beogradu

  • 0

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije dogovorili su pobedu protiv Rumunije (5:0) s kapitenom Kristijanom Kivuom, tadašnjim saigračem kapitena "orlova" Dejana Stankovića, saznaje "Blic". Milovan Đorić, nekada bliski saradnik Tomislava Karadžića, izneo je pre dva dana teške optužbe na račun novog-starog predsednika FSS. Između ostalog, spominje se da je namestio jedan "veoma važan meč".

Iako Bata Đora nije želeo da otkrije o kom meču je reč, kao ni zašto je ćutao do sada i kakva je njegova uloga u svemu tome bila, jasno je da značajnijeg meča od susreta s Rumunijom nije bilo, jer je plasman na Mundijal garantovao desetak miliona evra profita.

Rumuni su mnogo pre utakmice na Marakani ostali bez teoretske šanse da se izbore za Mundijal, ali Srbiji je bila neophodna pobeda kako bi obezedila prvo mesto u grupi i direktan plasman u Južnu Afriku. FSS je zbog toga iskoristio priliku i "prijateljski " zamolio Kivua da ne zapinje mnogo u Beogradu.

Naravno da je isto trebalo da važi i za "orlove". Pošto nam je bila dovoljna bilo kakva pobeda, dogovor je bio da utakmica završi sa rezultatom 1:0. Međutim, kako to obično biva, neki od našh reprezentativaca, verovatno oni koji nisu ni znali za dogovor, "malo su se zaneli" pa je Rumunija doživela pravi debakl.

Jedan od tih igrača bio je Milan Lane Jovanović, koji je poznat po beskompromisnom stavu na terenu i van njega. Sa dva gola i dve asistencije praktično je sam razbio naše susede.

Kivu je posle meča, čiji kraj nije dočekao jer je isključen u 85. minutu, bio izuzetno besan, jer je smatrao da je njegova ekipa na prevaru ponižena. Dogovor s kapitenom Rumunije nije imao finansijsku pozadinu. Dva saveza imala su u to vreme dobru saradnju, a i Rumunima je odgovarao poraz jer su dobli alibi da smene selektora Viktora Piturku.

Posle svega, sad je jasnije zašto su srpski reprezentativci na toj utakmici bukvalno jurili kiparskog arbitra Kapitanisa i ubeđivali ga da ne pokaže Kivuu put u svlačionicu.

(Telegraf.rs /Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA