≫ 

NOVA METLA GOLDEN STEJTA: Kari izrešetao Džezere za ''čišćenje'' Jute i finale na zapadu! (VIDEO)

Posle Klivlenda na istoku, dobili smo finalistu i na zapadu NBA lige

  • 0

Košarkaši Golden Stejta prvi su finalisti zapadne konferencije NBA lige pošto su savladali Jutu sa 121:95 i tako ih ''počistili'' sa 4:0 u seriji. Bila je to druga ''metla'' Golden Stejta u ovom plej-ofu, pošto su u prvoj rundi takođe sa 4:0 savladali Portland.

Sada prošlogodišnji finalisti čekaju pobednika duela San Antonio - Hjuston, gde je trenutno izjednačeno u seriji (2:2).

Golden Stejt je do nove pobede nad Jutom predvodio Stef Kari, koji je ubacio 30 poena. Pratili su ga Klej Tompson sa 21, Kevin Durent sa 18 poena i Drejmond Grin sa tripl-dabl učinkom (17 poena, 10 skokova i 11 asistencija).

Od starta su voriorsi stavili Juti do znanja da ne može da se nada ni utešnoj pobedi u seriji, a posle prve četvrtine bilo je čak 39:17. Ipak, domaćini su se konsolidovali do kraja poluvremena i uspeli su da smanje prednost do odlaska na odmor na prihvatljivih -8 (60:52).

U jednom momentu je Juta prišla na -5 tokom treće deonice, ali je Golden Stejt do kraja tog perioda igre uspeo da vrati +10, da bi na pred poslednju četvrtinu ušao sa 14 poena prednosti (93:79). Ubrzo je krenula surova serija Voriorsa i meč je i definitivno prelomljen sredinom poslednje četvrtine kada je prednost dostigla +20. To je bio i kraj za Jutu, kojoj je uteha da je posle dugo godina uspela da pobedi u jednoj plej-of seriji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA