BOKS SPEKTAKL U BUDVI: Sjekloća se zagreva za napad na svetski tron!

Nikola u Budvi protiv Francuza Mohumadija 24. jula ima generalnu probu pred spektakl u Las Vegasu

  • 0

Srpski bokserski šampion Nikola Sjekloća 24. jula u Budvi će imati rejting borbu za učvršćenje prvog mesta izazivača na WBC listi srednje kategorije. Sve je podređeno tome da Sjekloća u januaru naredne godine napadne trenutno najvećeg - Amerikanca Endrjua Vorda, i u Las Vegasu pokuša da se popne na svetski tron.

- Mesec dana treniram na Pohorju u Sloveniji i verujem da ću 24. jula ubedljivo slaviti i dokazati da zaslužujem šansu da se borim za krov sveta - rekao je Sjekloća, koji je ove godine potpisao ugovor sa američkom promoterskom kućom "Golden Boj", čiji je vlasnik legendarni Oskar Dela Hoja.

Inače član Crvene zvezde Ginis, Sjekloća će za 11 dana, zajedno sa Crnogorcem Dejanom Zlatičaninom, biti zvezde večeri u Budvi, gde će se borbe odvijati pod otvorenim nebom na samom ulasku u Stari grad.

Na crnogorskom primorju će se boriti protiv Francuza Hadilaha Mohumadija, a naš as je apsolutni favorit sa dosadašnje 24 pobede u karijeri (sedam nokautom). Sjekoća nije doživeo poraz do sada.

Ukoliko savlada Mohumadija, 34-godišnji Nišlija će se spremati za Las Vegas, gde će biti prvi bokser sa ovih prostora koji će biti u prilici da se okiti svetskom titulom. To se nije desilo još od legendarnog Slobodana Kačara, punih 40 godina.

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA