NIJE KRIV: Sud izrekao da Teri nije rasistički uvredio Antona Ferdinanda

Sudija nijednom od dvojici od fudbalera nije umanjio kredibilitet prilikom svedočenja, ali je obrazložio da nije moguće da se sa sigurnošću utvrdi koje reči je Teri uputio

  • 0

Sud u Londonu nije proglasio krivim kapitena Čelsija Džona Terija i oslobodio ga je optužbi za rasističko vređanje fudbalera KPR-a Antona Ferdinanda.

Teri je optužen da je na rasnoj osnovi uputio uvrede mlađem bratu Rija Ferdinanda ("j..... crna p....") tokom utakmice između Čelsija i KPRa 23. oktobra prošle godine. Fudbaler klupskog šampiona Evrope je to odmah dematovao i objasnio da je uvredljive reči iskoristio samo u sarkastičnom smislu, kao odgovor na Ferdinandove optužbe na terenu.

Zbog ovog incidenta Fudbalski savez Engleske oduzeo je kapitensku traku Džonu Teriju, a to je kasnije dovelo i do odlaska Fabija Kapela sa mesta selektora.

Sudija Hauard Ridl nijednom od dvojici od fudbalera nije umanjio kredibilitet prilikom svedočenja, ali je obrazložio da nije moguće da se sa sigurnošću utvrdi koje reči je Teri uputio. On je dodao da je iznet veliki broj dokaza da Teri nije rasista i da nema takve stavove.

Na putu ka sudu, kapiten Čelsija je dobio podršku i poruke ohrabrenja ljudi koji su se okupili pred samo izricanje presude.

Članovi porodice Teri i Ferdinad su takođe prisustvovali izricanju presude.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA