VELIKI MANU JOŠ NIJE ZA PENZIJU: Đinobili blokirao Hardena i odbranio pobedu Sparsa u produžetku (VIDEO)

San Antonio poveo sa 3:2 u seriji protiv Hjustona u polufinalu zapadne konferencije NBA lige posle dramatične pobede u produžetku

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Košarkaši San Antonio Sparsa poveli su sa 3:2 u polufinalnoj seriji NBA lige, pošto su u 5. utakmici savladali Hjuston na svom terenu sa 110:107 posle dramatične utakmice, koja je završena posle produžetka.

Heroj Sparsa bio je Manu Đinobili, koji je u poslednjoj sekundi produžetka izblokirao šut Džejmsa Hardena za izjednačenje. Tada je veliko slavlje u AT&T Centru moglo da počne. Argentinac je osim ključne bolokade postigao i 12 poena i imao 7 skikova i 5 asistencija.

Pored njega, jedan od heroja ekipe Grega Popoviča bio je Deni Grin, koji je postigao 7 od svojih 16 poena u produžetku. Pogodio je bitnu trojku odmah posle trojke Beverlija kojim je Hjuston na dva minuta pre kraja u produžetku vodio sa 104:101. Zatim je pogodio uz faul i pogodio slobodno bacanje i Sparsi su imali zalihu od tri poena u poslednjim sekundama, koje je na kraju odbranio Manu Đinobili, koji je takođe imao i jedno efektno zakucavanje.

Najefikasniji u redovima San Antonija bio je Kavai Lenard sa 22 poena, čemu je dodao i 15 skokova, ali nije bio u mogućnosti da pomogne drugovima jer se povredio sredinom treće četvrtine, pa je sa limitiranom minutažom igrao do kraja, dok u produžetku uopšte nije ulazio u igru.

Peti Mils je postigao 20, a Lamarkus Oldridž 18 poena.

Za Hjuston je ponovo sjajno odigrao Džejms Harden, koji je postigao 33 poena i imao po 10 skokova i asistencija, ali tripl-dabl nije krunisao pogođenom trojkom uz zvuk sirene za novi produžetak. Igrao je i odličnu odbranu, što nije njegova karakteristika, pa se glavni igrači Sparsa, Oldridž i Lenard nisu proslavili prilikom šuta.

Hardena je pratio Patrik Beverli sa 20 poena, dok je Rajan Anderson postigao 19, a dvocifren je bio još samo Erik Gordon sa 11 poena.

Naredni meč igra se u Hjustonu u noći između četvrtka i petka od 2 sata posle ponoći.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA