≫ 

U FINALU IGRAJU REAL - JUVE: Atletiko krenuo po čudo, pobedio, ali je ponovo pao pred "kraljem" (FOTO) (VIDEO)

U Kardifu ćemo 3. juna gledati reprizu velikog finala iz 1998. godine

  • 7

Realu je pošlo za rukom nešto što je do sada samo Mančester junajtedu - domogao se finala Lige šampiona u sezoni kada brani titulu!

U revanšu polufinala, aktuelni evropski prvak je poražen od Atletika 2:1 i zakazao veliko finale sa Juventusom, 3. juna u Kardifu.

Atletiko Madrid - Real Madrid 2:1 (2:1) - prvi meč 0:3

(Saul 12, Tores 16. penal - Isko 42)

Sudija: Čunejt Čakir (Turska)

ATLETIKO MADRID: Oblak - Himenez (od 57. Partej), Savić, Godin, Filipe Luis – Koke (od 76. Korea), Gabi, Saul, Karasko - Grizman, Tores (od 56. Gameiro).

REAL MADRID: Navas - Danilo, Ramos, Varan, Marselo - Kros, Kazemiro (od 77. Lukas), Modrić - Isko (od 88. Morata), Benzema (od 76. Asensio), Ronaldo.

Žuti kartoni: Savić, Godin, Gabi, Korea (Atletiko), Danilo, Ramos (Real)

Real, koji se izjednačio sa Bajernom po broju uzastopnih evropskih utakmica (61) na kojoj je postigao makar gol, po četvrti put od 2014. godine je eliminisao gradskog rivala iz završnice najelitnijeg takmičenja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Opet nije uspeo Atletiko, iako je pobedio, a stadion "Visente Kalderon" oprostio se od evrotakmičenja Pirovom pobedom...

Simeone nije imao desnog beka na raspolaganju zbog povrede Vrsaljka i Huanfrana, pa je kao zamenu poslao Himeneza, a Zidan je na istoj poziciji morao da uposli Danila umesto Karvahala. Od početka je dao šansu Isku, i to mu se isplatilo.

>>> Ronaldo se posle pada uhvatio za glavu kao da je dobio potres mozga, a pogledajte kakav je zapravo faul bio! (VIDEO)

>>> KLASA OD NAVIJAČA! Savršen odgovor od pet reči za prozivke Realovih pristalica! (FOTO) (VIDEO)

Fantastično je Atletiko započeo meč, domaći nisu dali vremena rasterećenom rivalu da oseti loptu, a već su ih šokirali sa dva pogotka.

Prvo u 12. minutu - Koke je odlično centrirao iz kornera, taman da se Saul provuče ispred Ronalda i glavom matira Navasa.

S obzirom da su Simeonovi igrači stvarno bili bolji, ušla je nervoza u igrače Reala, a najgoru cenu je platio Varan. Nesmotreno je oborio iskusnog Toresa, a sudija Čakir je pokazao na belu tačku. Siguran je bio Grizman. Antoine Griezmann (Penalty) Goal HD - Atl... by football365life2 Opao je ritam utakmice, a Real je polako uzimao posed lopte i kontrolu utakmice, ali probleme su mu zadavali visoko pozicionirani igrači Reala. Ipak, sve se promenilo kada je Ronaldo prilikom izvođenja auta snimio zaboravljenog Benzemu. Francuz je uspeo uz samu gol-aut liniju da prođe Savića, Godina i Himeneza, odnosno proigra Krosa, kom je šut fenomenalno odbranio Oblak, ali je odbitak pokupio Isko i postigao gol, utišavši "Kalderon".

Drugo poluvreme ni upola nije bilo zanimljivo kao drugo. Real je i dalje držao sve pod kontrolom, Atletiko nije stizao do pravih prilika.

Šteta, jer od 42. minuta je nestalo ono što svi obožavamo kod igrača Dijega Simeonea. Kada je počeo nenormalan pljusak u završnici meča, uz simboliku, navijači su to videli kao još jedan razlog da pozdrave svoje pale heroje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Telegraf je imao zadovoljstvo da prisustuvuje ovoj sjajnoj utakmici zahvaljujući "Unikredi banci", a vi nemojte propustiti kadrove koje smo tamo zabeležili.

Slavlje navijača Atletika posle pogotka za 2:0

Atmosfera na stadionu i ispred njega pred početak duela:

VIP loža:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    10. maj 2017 | 21:36

    Gledajuci ovo, zvezda i partizan pod hitno u amaterizam...

  • Pedja doktor ™

    10. maj 2017 | 22:04

    Суђење катастрофа,ваљда неће турци неки судити финале,нзм ко их форсира више,даје жуте картоне капитенима,а ноге поломише ником картом

  • Ivan

    10. maj 2017 | 23:08

    Da smo pametni kao sto nismo zvezda,partizan a zvezdaš sam! Beton liga kao rendzers,juve itd.. Radi zdravog fudala,sporta i nase sportske nacije i istorije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA