Harden neće sebi oprositi ovako očajnu partiju: San Antionio ubio Hjuston i plasirao se u finale Zapada (VIDEO)

Sparsi već u nedelju počinju finalnu seriju sa Golden Stejtom

  • 0
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vrlo su dominantni bili San Antonio Sparsi u šestoj utakmici polufinale serije plej-ofa Zapada NBA lige - deklasirali su Hjuston rezultatom 114:75 i prošli dalje ukupnim rezultatom 4:2.

U finalu ih čeka Golden Stejt Voriors, i to već na prvom meču u nedelju u Oklendu.

Bukvalno se ni u jednom momentu nije postavljalo pitanje pobednika, jer su Sparsi od početka nametnuli svoju igru, a olakšao im je najbolji igrač Roketsa Džejms Harden, koji je pružio slabu partiju.

Dvocifrenu prednost stečenu s početka drugog poluvremena San Antonio nije ispuštao do kraja meča, a maksimalna je u jednom momentu bila 42 razlike.

Bez Kavaija Leonarda, na terenu je vladao Lamarkus Oldridž sa dabl-dabl učinkom od 34 poena i 12 skokova; pratio ga je Simons sa 18 poena i Pati Mils sa 14. Odličan je bio Pau Gasol sa deset poena, 11 skokova, pet asistencija i tri blokade.

Na drugoj strani, pomenuti Harden je imao samo deset poena (sa šutem iz igre 22/11), uz sedam asistencija i šest izgubljenih lopti. Najefikasniji bio je Klint Kapela sa 15 poena i 12 skokova.

- Oduševljeni smo jer smo uspeli da prođemo. Čestitam Roketsima na sjajnoj sezoni. Samo jedan tim na kraju pobeđuje, a ostalih 29 su tužni. Ovo je bilo veče posle kog se može reći da mi nismo toliko dobri koliko smo izgledali, a oni nisu bili tim koji su ljudi navikli da gledaju. Dešava se tu i tamo, oni su sjajan tim, opasan i dobar - rekao je posle utakmice trener Sparsa Greg Popovič.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA