Kakav posao španskog i hrvatskog kluba: Možda će Katai sad na pozajmicu u HNL!

Zagrebački klub postaje strateški partner u narednih čak deset godina

  • 0
Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images Foto: Guliver/Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

U Hrvatskoj su sa oduševljenjem dočekali vest iz Španije.

Fudbalski klub Alaves potvrdio je da će sklopiti saradnju sa drugoligešem Rudešom, koji bi najverovatnije trebalo da igra u prvoj HNL naredne sezone.

Zapravo, Rudeš će biti neka vrsta filijale Alavesa, jer dogovor uključuje i pravo kluba iz Vitorije da prvi kupuje i potpisuje igrače.

Zagrebački klub postaje strateški partner u sportskom, komercijalnom, finansijskom i organizacijskom smislu u narednih deset godina, s opcijom produženja saradnje nakon isteka tog perioda, prenosi "Index.hr".

"Baskonia-Alavés Group", vlasnik Deportivo Alavesa, podeliće iskustvo s "balkanskom ekipom", pomoći će Rudešu za razvoj marketinga, komunikacije, prodaju ulaznica i druge grane, kao i sportski segment kako bi otkrivali i razvijali mlade igrače", stoji u saopštenju španskog kluba.

Klub iz Vitorije se posle deset godina vratio u Primeru, a prepoznatljiv je po antologijskom finalu Kupa UEFA 2001. kada je poražen od Liverpula 5:4, posle produžetaka na Vestfalenu.

Alaves, za koji nastupa bivši igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai, ove sezone zauzima desetu poziciju, a očekuje ga finale Kupa kralja sa Barselonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA