TOLE POPUSTIO: Lukić dobio fotelju i u savezu, Mrakić potpredsednik FSS

Predsednik FSS prihvatio je ultimatum Zvezde iz više razloga, dok su čelnici kluba sa "Marakane" isterali svoje i više nemaju alibi priču da je "Tole kriv za sve"

  • 0

Tomislav Karadžić popustio je pod pritiskom Crvene zvezde i dodeliće funkcije u FSS čelnicima kluba sa "Marakane".

Nove pozicije rezervisane su za Vladana Lukića, Đorđa Stefanovića i Dušana Mrakića. Ispunjeni su zahtevi Zvezde, pa za očajno stanje kluba i petogodišnji post u šampionskoj trci više neće moći da važi alibi priča "Kriv je Tole". 

Vladan Lukić će biti u I. O. Zajednici superligaša, Stefanović će biti član Skupštine Zajednice, dok se Dušanu Mrakiću smeši fotelja potpredsednika FSS. Zvezdini zahtevi su usvojeni kako bi se premostio jaz koji vlada između našeg najvećeg kluba i srpske kuće fudbala. Tako je Vladan Lukić dobio i treću funkciju u isto vreme, uz ovu predsedničku koju ima u Zvezdi i mesta zamenika gradonačenika opštine Sopot. 

Međutim, jedan od razloga kojima se Karadžić vodio prilikom pravljenja ustupaka Zvezdi je i finansijski. U FSS se potajno nadaju da će dolazak Dušana Mrakića dovući i neke ozbiljne sponzore poput "Gasproma". Bivši fudbalski sudija trenutno je državni sekretar za energetiku i jedan od najbližih saradnika ministra Petra Škundrića. Zvuči kao paradoks da Karadžić očekuje novac od ljudi koji u Zvezdi ne mogu da obezbede ni platu igračima, ali sve je moguće.

I Karadžić i Lukić s nestrpljenjem čekaju formiranje nove Vlade Srbije, od čijeg sastava će zavisiti i to koliko novca bi mogli da dobiju FSS i Zvezda. Budući da ni jedni ni drugi ne mogu da računaju na zaradu od rezultata na terenu, jer su Zvezda i reprezentacija dotakli najniže grane, prinuđeni su na to da se preorijentišu na potragu za kapitalom od sponzora. 

Na taj način Karadžić je sebi kupio i mir kod navijača Zvezde, na čiji stadion i ne dolazi jer ga redovno "časte" salvama uvreda. S druge strane, Lukić i njegovi saradnici sada imaju sve što su tražili, pa se ne vidi prepreka da posle pet sušnih godina osvoje šampionsku titulu i makar dočekaju "duge rukave" u Evropi.

(A. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA