Srbija šalje svog esport šampiona na Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji!

U Koreju će putovati najbolje plasirana srpska ekipa treće sezone FCS lige

  • 0

Srbija će imati predstavnika na IeSF 2017 esport Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji!

Srpska Esport Asocijacija (SeSA) i organizator Fortuna Championship Series lige, Fortuna Esport sklopili su saradnju, odnosno dogovor koji će omogućiti najbolje rangiranoj srpskoj ekipi treće sezone FCS lige da predstavlja Srbiju na svetskoj smotri, saznaje "esportsvesti".

>>> Koliko zarađuju najbolji gejmeri na planeti? Petorica najplaćenijih su se obogatili od samo jedne igrice (VIDEO)

Fortuna Championship Series od prošle sezone je postala regionalno takmičenje, SeSA i Fortuna su se dogovorile da će u Koreju putovati najbolje plasirana srpska ekipa, a u slučaju da tim ima stranog igrača u ekipi, preostali igrači će zajedno sa selektorom izabrati člana koji ima srpski pasoš.

Međunarodna Esport Federacija će održati deveto Svetsko prvenstvo u esportu od 8. do 12. novembra u kolevci profesionalnog gejminga – Južnoj Koreji, konkretno u gradu Busanu, a sama lokacija turnira je velelepno izdanje BEXCO centra.

Učestvovaće 46 reprezentacija koje će se boriti u Counter-Strike:Global Offensive i League of Legends.

Srbija je ostvarila istorijski uspeh na IeSF 2015 Svetskom prvenstvu kada je došla do titule i ostavila ispred sebe dve najveće gejmerske nacije na planeti – Kinu i Južnu Koreju, a vest o tome je obišla čitav svet, i ohrabrila veliki broj mladih u Srbiji da se ozbiljnije posvete esportu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA