Moralista Blater preti Avelanžu oduzimanjem titule

Prvi čovek FIFA smatra da bi ta organizacija trebalo da oduzme titulu počasnog predsednika vremešnom Brazilcu, za koga je dokazano da je bio korumpiran

  • 0

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da bi ta organizacija trebalo da oduzme titulu počasnog predsednika Brazilcu Žoau Avelanžu zbog sumnje da je uzimao mito.

Blater je švajcarskim medijima rekao da je Avelanž osramotio organizaciju i da bi trebalo da ide. Švajcarski državni tužilac ranije ove nedelje saopštio je da je sredinom 90-ih godina prošlog veka marketinška agencija "ISL" uplaćivala određene svote novca na Avelanžove privatne račune.

Blater je ponovio da je znao za te uplate, ali je istakao da u to vreme one nisu bile u suprotnosti sa zakonima Švajcarske. On je na mesto predsednika FIFA došao 1998. godine umesto Avelanža. Sve ovo ne bi bilo toliko zanimljivo da se upravo Sep Blater već godinama ne suočava sa optužbama za korupciju.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA