NEMCI NE PRAŠTAJU: Hamburg tera Rajkovića zbog prebijanja saigrača! (FOTO)

Srpski reprezentativac suspendovan je i prebačen u amaterski tim, a stavljen je i na transfer-listu i može polako da bira novi klub

  • 2

Srpski reprezentativac Slobodan Rajković završio je priču s Hamburgom i može slobodno da spakuje kofere i traži novi klub. On je i zvanično suspendovan do daljnjeg zbog tuče na treningu, kada je teško povredio saigrača i biće prebačen u amatersku ekipu.

Rajković je u petak na treningu povredio saigrača Tolgaja Arslana, pošto se sukobio sa reprezentativcem Koreje Heungom Min Sonom. Srpski fudbaler pokušao je da udari Korejca, ali se on izmakao, pa je nastradao Arslan, koji je bez svesti i sa razbijenom arkadom pao na zemlju.

Trener Hamburga Torsten Frink automatski je udaljio iz prvog tima Rajkovića, a juče je odlučeno da se u što skorije vreme sa srpskim štoperom okonča saradnja.

- Rajković je prebačen u amatersku ekipu, gde igraju igrači do 23 godine. Neće putovati sa ekipom na turneju po Južnoj Koreji - rekao je direktor kluba Karl Jarhov.

Slično mišljenje ima i trener Torsten Fink.

- Meni Rajković više nije potreban i neka klub radi šta hoće sa njim. Ne postoji šansa da se opet vrati u ekipu - kategoričan je Fink. 

Rajkoviću ovo nije prvi incident u karijeri. Pre četiri godine, on je na Olimpijskim igrama u Pekingu pljunuo sudiju i kažnjen je jednogodišnjom zabranom igranja u reprezentaciji. Prošle jeseni zaradio je crveni karton kada je laktom udario Kristijana Tiferta iz Kajzerslauterna i raskrvario mu glavu.

Oglasio se i nesrećni Arslan, koji je ni kriv ni dužan završio razbijene glave u bolnici.

- Hteo sam da odvučem Sona u stranu, ali sam ubrzo osetio jak udarac. Počela je da me hvata nesvestica i srušio sam se na zemlju. Bio sam prestravljen kada sam video krv. Son mi se izvinio neposredno posle incidenta dok su mi u svlačionici ukazivali pomoć. Sa Rajkovićem se još nisam čuo, ali nisam ljut na njega, jer znam da nije imao tu nameru - rekao je Arslan.

Rajković je prošlog leta došao u Hamburg iz Čelsija za dva miliona evra i potpisao ugovor do 2015. godine. Odigrao je ukupno 16 utakmica, postigao jedan gol i zaradio jedan crveni karton. Ovaj incident bi mogao da ugrozi i njegovu reprezentativnu karijeru jer je novi selektor Siniša Mihajlović najavio da će na pozivanje igrača u nacionalni tim uticati i to kako se oni ponašaju u svojim klubovima. 

(A. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markodc

    16. jul 2012 | 20:38

    Po ovim slikama ispada da je korejac krenuo na njega, prvo nogom pa rukom...a što se pljuvanja tiče, to ni selektoru nije nepoznato...

  • pele

    16. jul 2012 | 08:57

    Pa ne znam ko je lud da u timu ima "tempiranu bombu" koja se ne moze kontrolisati?On je za nizerazedne timove u Africi,Aziji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA