TOTALNI RASPAD ENDIJA MARIJA: Prvi teniser sveta razmontiran u Rimu, sledi brutalan gubitak bodova!

Fabio Fonjini se poigravao sa Britancem pred svojom publikom i slavio je sa 6:2, 6:4

  • 23

Svet se definitivno pita šta se dešava sa prvim teniserom sveta! Endi Mari ponovo je neprijatno iznenadio svoje navijače, pošto je poražen u svom prvom meču na Mastersu u Rimu, koji je osvojio prošle godine. Eliminisao ga je domaći igrač Fabio Fonjini, koji je odigrao neverovatan meč i slavio je sa 6:2, 6:4 na Foro Italiku!

Italijan je prosto leteo po terenu, delovalo je kao da su se uloge promenile. Kao da je Fonjini bio prvi teniser sveta, a Mari 29. Nije Britanac mogao apsolutno ništa da uradi i ponovo će doživeti veliki gubitak bodova, jer je prošle sezone u ''Večnom gradu'' osvojio turnir i branio je 1000 poena, a za drugo kolo je dobio svega 45 poena.

Tako je Mari izgubio 955 bodova i faktički stvorio šansu konkurentima, na čelu sa Novakom Đokovićem ga u narednom periodu lakše prestignu.

>>> Novak se mučio, pa počistio naturalizovanog Britanca u Rimu: Đokovićev govor tela daje veru za optimizam!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Finjini je od starta počeo agresivno i odmah je napravio dvostruki brejk i poveo sa 4:0. Zatim je bez većih problema sačuvao svoj servis i na kraju poveo u setovima dobivši prvi sa 6:2.

I u drugom je bilo slično, s tim da je Mari najpre osvojio svoj prvi servis gem, ali zatim je Italijan napravio veliku seriju i vezao pet gemova.

Dva puta je oduzeo Mariju servis i bio je siguran na svom servisu, ali je Mari u finišu uspeo da uzme jedan brejk i donekle uvede dramu u meč. Ipak, Fonjini nije dozvolio drugi brejk i kasnije je bio siguran u servisu za meč i pobedio je sa 6:2, 6:4 i došao do trećeg kola, u kome čeka pobednika duela Viktor Troicki - Aleksandar Zverev.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GROBAR spalio Đenku

    16. maj 2017 | 23:50

    Nema sta,neki dan je reko da mu nije toliko stalo,kao ni Novaku posle Roland Garrosa.Sad samo Novak da se probudi,jer Mari nije iskoristio prvi dio sezone gdje je Novak branio vecinu bodova,a sad dolazi trava i beton gdje je Mari dominiro,sto nece moci odbraniti,siguran sam.

  • Car

    16. maj 2017 | 23:43

    On je teniser koji ni najmanje ne zasluzuje prvu poziciju na ATP listi

  • kosta

    17. maj 2017 | 00:04

    Ništa se sinoć nije dogodilo sa Marejem. Igrao je OK ali Fabio je bio maestralan. Mogao je ovom igrom da pobedi i Nadala u nastavku koji je trenutno u najboljoj formi i vodi u trci za London. To su fakti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA