≫ 

Zvezda ubedljivo slavila u Ivanjici, uz dva gola sa bele tačke (VIDEO)

Crveno-beli pobedili Javor rezultatom 3:0

  • 75

Pobeda je jedino što će Crvena zvezda pamtiti posle ovog gostovanja u Ivanjici! Sa pola gasa, čini se, crveno-beli su savladali Javor rezultatom 3:0 (1:0) i tako zadržali kakve-takve šanse da na kraju osvoje šampionsku titulu.

Za to će im trebati poraz Partizana u poseldnjem kolu od Mladosti iz Lučana, ali i pobeda protiv Radničkog iz Niša koji je doživeo debakl od crno-belih na Čairu. Bila je to utakmica u koju su crveno-beli polagali velike nade, pogotovo što je Radničkom pobeda trebala za izlazak u evropske kvalifikacije.

Elem, golove za Zvezdu su dali Gelor Kanga u 39. minutu iz penala, Mičel Donald u 76. i Ričmond Boaći u 87. takođe iz penala.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:3

(Kanga 39 pen, Donald 76, Boaći 87)

Javor: Đogatović, Terzić, Karišik, Kolaković, Amanović, Eliomar, Austin, Mitošević, Sević, Tripković, Milanović.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald, Plavšić, Kanga, Milić (Ristić 55), Boaći.

Penal u finišu prvog poluvremena je verovatno i rešio pitanje pobednika na ovom meču, jer je Kornelijus tom prilikom dobio i drugi žuti karton. Sa igrame manje i bez nekoliko standardnih igrača, Javor nije ima snage za nešto više.

Ivanjičani su na početku meča imali nekoliko poluprilika, najbolju u 15. preko Eliomara. Zvezda je, s druge strane, imala šansu preko Plavšića čiji je šut neposredno pre gola Kange Karišić izbacio sa gol linije.

U nastavku je lopta bila u nogama crveno-belih igrača koji su pokušavali što pre da reše pitanje pobednika. Uspeli su tek u poslednjih 15 minuta kada je Ristić pronašao Donalda u petercu, a ovom nije bilo teško da matira Đogatovića.

Zanimljivo, Zvezda je kraj meča dočekala sa trojicom klasičnih napadača u postavi. Boaćiju, koji je već bio na terenu, pridružili su se Vučićević i Vujaklija.

I kada se činilo da svi jedva čekaju kraj, igrači Javora su ponovo rukom igrali u svom kaznenom prostoru. Grujić je pokazao na penal koji je materijalizovao Boaći.

Naredno kolo na programu je u nedelju 21. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA