≫ 

Đoković ide dalje: Srbin udario novu recku u Rimu, sledi Del Potro!

Srpski teniser odigrao odličan meč i plasirao se među osma najboljih u Večnom gradu

  • 11

Novak Đoković je u četvrtfinalu turnira u Rimu!

Najbolji srpski teniser je u dva seta savladao Španca Roberta Bautistu Aguta 6:4, 6:4 i na taj način mu se revanširao za prošlogodišnji poraz na turniru u Kini.

I na ovom meču je Đoković na trenutke bio frustriran zbog terena, na koji je imao zamerke i na prethodnom meču.

Obojica tenisera su prilično sigurni bili na servisu, ali je sredinom prvog seta poklekao Španac - Novak je iskoristio već prvu brejk loptu, i to posle fenomenalnog poena kada je odbranio dva zicera Aguta na mreži.

Već u narednom gemu je bio na ispitu, ali je Đoković uspeo da spasi brejk loptu i posle brzo iskoristi prvu set loptu koja mu se ukazala.

U drugom setu je Agut bio nesigurniji, i Srbin je to odmah uspeo da iskoristi - tri brejk lopte je dobio već u trećem gemu, posle forhend vinera i grešaka Španca. Iskoristio je drugu i poveo 2:1.

Nije viđena rutina do kraja, naprotiv. U šestom gemu je Novak izgubio prednost brejka, kada mu je sudija dao opomenu za prekoračenje vremena između dva servisa. Nakon tog gema, Novak je zamerio sudiji što nije izabrao najbolji trenutak za to, jer je dečak koji je trebalo da doda peškir našem teniseru malo zakasnio.

Sve se to Špancu dobro namestilo, ređao je vinere, pogotovo iz forhenda.

Imao je dosta sreće Đoković u devetom, ispostaviće se, odlučujućem gemu.

Prilikom sporne lopte na 40:30 za Aguta, Španac je tvrdio da je završila u autu, i pozvao sudiju da proceni. On je rekao da je lopta dobra, premda se ispostavilo da je Španac ipak bio u pravu. Uspeo je Đoković potom da iskoristi četvrtu brejk loptu, da ponovo napravi brejk za 5:4, a onda manje-više rutinski privede meč kraju.

Naredni rival biće bolji iz duela Huan Martin Del Potro, koji je savladao Keija Nišikorija rezučtatom 7:6, 6:3.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA