Partizan na terenu zonskog kvaliteta igra za miran revanš (20.45, RTS 1)

"Crno-beli" večeras (20:45) gosti malteškog prvaka Valete u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona

  • 0

Prvu utakmicu u drugom kolu kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona, koju Partizan večeras (20:45 časova, RTS) igra protiv prvaka Malte Valete, trener „crno-belih” Vladimir Vermezović nazvao je mečom sezone. Zakleti optimisti bi rekli da Crni preteruje ocenjujući značaj susreta na sredozemnom ostrvu, nepopravljivi pesimisti sigurno smatraju da je srpski fudbal toliko propao da Partizan treba da strepi i na Malti, podsećajući na gorko iskustvo sa Šamrokom prošle sezone, a istina je negde na sredini.

Ma koliko da Vermezović drži do opreza i namere da igračima podstakne voljni momenat za utakmicu s autsajderom, čini se da je kvalifikacijom „meč sezone” nesmotreno potcenio mogućnosti tima koji vodi u očima navijača. Oni se sada valjda s pravom pitaju šta da očekuju u nastavku takmičenja ako se meč sezone igra pre nego što je ona i počela. Zar Partizan s igračkim kadrom koji ima i posle nekoliko nedelja priprema ne može i kao gost da rutinski izađe na kraj s prvakom beznačajne zemlje u fudbalskoj Evropi?

S druge strane, svedoci smo da danas svako igra fudbal i da i nejaki napreduju i znaju i te kako da pokažu zube, dok je valjda još samo kod nas fudbal improvizacija s neizvesnim krajem. Šta god da večeras bude na Malti, revanš je kroz nedelju dana u Beogradu.

Partizan nema problema sa sastavom. Stojković će biti na golu, halfovi Ostojić i Ivanov, desno Aksentijević, a levo Volkov. Zadnjeg veznog će igrati Saša Marković, u manevru su Babović, Lazar Marković, Saša Ilić i Tomić, a najistureniji biće Stefan Šćepović.

„Crno-beli” su se zapanjili kad su videli gde će igrati. Pošto se Nacionalni stadion renovira, susret će se održati na stadionu Hibernijana sa oko 1.500 mesta kojem ne bi pozavideli ni naši zonaši. Jedino bi zbog reflektora.

Logično pitanje je kako je Uefa odobrila da se igra na objektu koji je miljama mimo njenih standarda, ali Partizanu su bar takve okolnosti dobro poznate.

(Telegraf.rs / Foto: partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA