PARTIZAN SILAN NA MALTI: Evrogol Tomića i pogoci štopera izvadili vizu za treće kolo (VIDEO)

"Crno-beli" torpedovali šampiona Malte sa 4:1 u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a senku na trijumf bacile su povrede Lovrea i Lazara Markovića

  • 0

Partizan je već u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Srpski šampion je bio ubedljiv na Malti protiv skromne Valete i sa visokih 4:1 obezbedio revijalan meč u revanšu pred svojim navijačima.

Vladimir Vermezović je izveo najjači tim i nije dozvolio bruku kao Ljubiša Tumbaković pre nekoliko godina kada je poražen na Malti. "Crno-beli" su očitali lekciju rivalu koji je daleko od evropskog renomea i mogu već da misle o trećem kolu, pretposlednjem stepeniku ka Ligi šampiona. Tomić je postigao fantatstičan gol, Babović imao dve asistencije, štoperi su postigli po jedan gol, a Stefan Šćepović pokazao zašto je doveden. 

Valeta - Partizan 1:4

(Mifsud 66 - Tomić u 6, Ivanov u 33, S. Šćepović 42, Ostojić 70)

Stadion: "Hibernijans". Sudija: Lian Lijani (Izrael)

VALETA (4-2-3-1): Krul, Karuana, Azopardi (od 46. Gabrijel), Borg (od 80. Ergus), Brifa - Feneh (od 66. Džonatan), Deni, Falzon, Barbosa, Rikardo Roča - Mifsud

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Aksentijević, Ostojić, Ivanov, Volkov - Lovre (od 39. S. Ilić), S. Marković -Tomić (od 76. Zabija), Babović, L. Marković (od 57. Ninković) - Šćepović.

Nemanja Tomić je najavio ubedljiv trijumf majstorskim potezom. Na dvadesetak metara od gola Maltežana, gurnuo je loptu u stranu i prelepim udarcem otvorio goleadu. Fenomenalan gol Partizanovog veziste! Posle toga je i Lazar Marković imao šansu, ali nije imao sreće. Prednost je duplirana u 33. minutu. Posle kornera Babovića, Ivanov je bio najviši u skoku i zakucao je loptu u gol rivala.

Utisak je pokvario detalj iz 34. minuta, kada je Lovre morao da napusti teren zbog povrede, a zmenio ga je Saša Ilić. U finišu poluvremena, "crno-beli" su i treći put pogodili mrežu rivala. Lazar Marković je prošao po desnom krilu i preciznim pasom po zemlji "naterao" Stefana Šćepovića da rutinski pogodi sa nekoliko metara. 

U drugom delu igre tempo je malo splasnuo, a opuštanje "crno-belih" je kaznio najopasniji igrač domaćih Mifsud. Pobegao je odbrani Partizana i u situaciji "oči u oči" sa Stojkovićem rutinski pogodio i smanjio rezultat. Međutim, mnogo više od gola Mifsuda, partizanovce je "zabolela" povreda Lazara Markovića, koji je morao da napusti teren. Srpski šampion je ubrzo vratio tri gola prednosti. Babović je izveo slobodan udarac i upisao drugu asistenciju na meču. Mladi Ostojić je udarcem glavom postigao prvenac u dresu Partizana. 

Do kraja meča je i rezervista Zabija imao šansu da povisi prednost, ali je bio neprecizan iz prilično dobre situacije. Sa ovih 4:1, Partizan je već obezbedio plasman u treće kolo, ali sigurno je da neće poštedeti Maltežane ni u revanšu. Pogotovo zbog neprijatnog dočeka i sramotne odluke o povećanju cena karata za navijače iz Srbije. 

I pored ubedljivog trijumfa, trener Vermezović ima razloga za glavobolju jer povrede Lovrea i Lazara Markovića bi mogle da predstavljaju veliki problem, ukoliko se pokažu kao ozbiljne...

(A.Gligorić / Foto: fkpartizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA