≫ 

Dočekali smo - kreće regionalna esport liga! Gejmeri iz 7 zemalja, nagradni fond 20.000 evra! (FOTO)

Vipnet i ESL potpisali su višegodišnji ugovor o strateškom partnerstvu i najavili pokretanje regionalne esport lige pod nazivom Vip Adria League powered by ESL

  • 0

Zvanično je napravljen korak na prekretnici kada je u pitanju esport u regionu.

Najveća svetska esport kompanija ESL zajedno sa Vipnetom pokreće regionalnu ligu, u kojoj će učestvovati timovi iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Albanije.

Nagradni fond novoformirane VIP ADRIA LEAGUE iznosi minimum 20.000 evra.

Vipnet i ESL potpisali su višegodišnji ugovor o strateškom partnerstvu i najavili pokretanje regionalne esport lige pod nazivom Vip Adria League powered by ESL. Od jula ove godine, gejmeri iz regiona će se takmičiti u Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends. Veliko finale će biti održano u sklopu Reboot infogamer sajma u Zagrebu.

>>> ASUS i Telegraf vas vode na najveći regionalni gejming i IT događaj!

O SISTEMU TAKMIČENJA

Printskrin: Twitch/Vipnet Printskrin: Twitch/Vipnet

Igrice: Counter-Strike: Global Offensive by Valve, League of Legends by Riot

Kvalifikacije: eliminacioni krugovi - najbolji prolazi

Online kvalifikacije:

Svaki krug kvalifikacija omogućuje jednom timu da se plasira u grupnu fazu, tako da timovi koji ispadnu u ranijoj fazi, mogu pokušati ponovo u sledećem krugu kvalifikacija.  Putem kvalifikacija traži se osam najboljih timova koji će nastupiti u grupnoj fazi.

Grupna faza: Round Robin sistem

Timovi igraju online svaki protiv svakoga skupljajući bodove. Na kraju grupne faze najbolja četiri tima ulaze u veliko finale.

Finale: Najbolji od tri

U trajanju od dva dana, najbolja četiri tima igraju svako protiv svakoga u areni u sklopu Reboot Infogamer festivala, koji će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 25. do 26. novembra.

Nagrade:

Timovi se bore za titulu prvaka s nagradnim fondom od minimalno 20.000 evra.

Printskrin: Twitch/Vipnet Printskrin: Twitch/Vipnet

Podaci da su finala najvećih gaming turnira bili gledaniji od finala NBA lige dovoljno govori o tome da je ova industrija iz godine u godinu sve moćnija.

Konkretno, industrija video igara u 2017. vredi više od 108 milijardi dolara, što je čini vrednijom od filmske industrije.

Sa skoro 700 miliona dolara prihoda na globalnom nivou u ovoj godini, esport industrija vrtoglavo raste. Ako tome dodamo i 385,5 miliona fanova širom sveta čija brojka eksponencijalno raste, nema sumnje da u regionu leži ozbiljni tržišni potencijal.

Postoji i nekoliko uspešnih priča među domaćim igračima od kojih su neki dosegli status svetskih zvezda, poput CS:GO legende iz Brčkog Nikole Kovača ili Zagrepčanina Luke Perkovića, igrača League of Legends.

>>> Koliko zarađuju najbolji gejmeri na planeti? Petorica najplaćenijih su se obogatili od samo jedne igrice (VIDEO)

Printskrin: Twitch/Vipnet Printskrin: Twitch/Vipnet

- Misija ESL-a oduvek je bila promocija esporta globalno i podržavati ga lokalno, a nadamo se da ćemo s pokretanjem Vip Adria lige ponuditi platformu i svetla reflektora lokalnim talentima - rekao je Ralf Rajhert, predsednik Uprave ESL i dodao:

- Imati strateškog partnera u svakom novom regionu za nas je od ključnog značaja i verujemo da smo pronašli prave partnere u Vipnetu i Telekom Austria Grupi. Radujemo se da vidimo kako će se naše partnerstvo razvijati i pomoći nam da stvorimo najlegendarnije esport trenutke u regionu.

- S ponosom mogu da kažem da će partnerstvo Vipneta i ESL-a kao vodeće svetske kompanije za esportove snažno uticati na regionalnu gaming scenu i omogućiti nam da pomognemo postavku i razvoj esportova na ovim tržištima. Našim korisnicima već osiguravamo superbrzi internet, kao i ostale proizvode i usluge skrojene njihovim potrebama za digitalno okruženje u kom živimo, a ovo predstavljanje je dodatni iskorak u ponudi vrhunskog sadržaja i besprekornog korisničkog iskustva - izjavio je predsednik Uprave Vipneta, Jiri Dvorjančanski.

Printskrin: Twitch/Vipnet Printskrin: Twitch/Vipnet

Daljinac baner

(B.M. - b.mekic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA