Karaš grmi pred SP: Situacija u stonom tenisu je tragedija koja se graniči sa besnilom i ludilom!

Učesnik na pet olimpijskih igara ogorčen je situacijom u savezu i ovom sportu

  • 6

Srpski stonoteniseri spremaju se za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, a situacija u našem trofejnom sportu nije ni malo dobra.

Srpski Olimpijac Aleksandar Karakašević koji će nastupiti u miksu sa Litvankom Rutom Paskauskiene besan je na čelnike saveza koji uništavaju ovaj sport.

- Nikad nije bilo gore nego sad. Dotakli smo dno. Sramota me je što se bavim ovim sportom, a bili smo među najtrofejnijim u Jugoslaviji.

- Sad su funkcioneri srozali ovaj sport na najniže grane. Neću da imenujem bilo koga, jer nikoga ko radi u ping-pongu ne interesuje to što radi. Samo su funkcije bitne. Zbog njih me je i sramota, oni blate sva imena koja su proslavila ovu zemlju. Vređaju nas, jer za njih niko nikad nije ni čuo - rekao je Karakašević a prenosi Sportski žurnal.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U dahu, iz očaja, Karakašević nastavlja:

Ovo što se događa je tragedija, koja se graniči sa besnilom i ludilom. Igrači i sport su potpuno nebitni, samo se vodi računa ko će da bude predsednik, ko generalni sekretar, ja tebi, ti meni, trgovine funkcijama... Naklapa se o tome da li će liga da ima 10 ili 12 klubova da bi se nekome činile usluge, a pri tom nikog ne zanima što imamo jedan i po klub koji funkcioniše.

- Vode se debate da li treba da se puste stranci, a nama je kvalitet na dnu... Nama deca tri meseca igraju istom gumom i nemaju loptice. Igraju po krševima od stolova, nemamo salu sa tarafleksom, nema trenera, novca za pripreme i turnire, nema ko, kako, gde i sa čim da radi sa njima. Kako da računamo da imamo budućnost kad niko ne vodi računa o toj deci. Da ne pričam da kult reprezentacije ne postoji. Igrati za Srbiju više nema nikakvu težinu - kaže Karakašević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SASA

    24. maj 2017 | 15:46

    Isto je i u klupskom rukometu,odbojci,vaterpolu...mora se dati kk fmp,zvezdi da vraca dugove i nesto partizanu da igra evropu i tako!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA