Ognjenović: Da pokažemo ko je šampion Evrope

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije kaže da je ekipa bolje pripremljena za London, nego što je bila za Peking pre četiri godine

  • 0

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović izjavila je da jedva čeka početak Olimpijskih igara u Londonu da ekipa pokaže kako nije slučajno aktuelni šampion Evrope.

- Sa nestrpljenjem očekujemo početak Olimpijskih igara. To je san svakog sportiste i uopšte ne treba trošiti reči na to. Mi smo pre četiri godine u Pekingu imale priliku da igramo, ali nismo se baš snašle i nije to bila Srbija na koju je naša publika navikla - rekla je Ognjenovićeva Tanjugu.

Prema njenim rečima devojke u Pekingu psihološki nisu izdržale pritisak, koji nosi spektakl kao što su Olimpijske igre.

- Iz više razloga nije bilo kako smo želele. To su bile prve Olimpijske igre za svaku od nas, prevelik uspeh bio je i sam plasman, zatim zbog nekih drugih faktora, od same atmosfere u Olimpijskom selu, od silnog šoka što srećete mnoge poznate sportiste. Uopšte, sistem i organizacija Olimpijskih igara se razlikjue od Evropskog i Svetskog prvenstva, Svetskog kupa. Nadam se da ovog puta nećemo dozvoliti da pravimo, ne mogu da kažem greške tog tipa, ali bićemo bolje pripremljene - istakla je ona.

Ognjenovićeva ističe da je ekipa ovog leta maksimalno odigrala Evropsku ligu i Gran pri, ali da je London primarni cilj.

- Evroligu smo osvajali tri puta zaredom, prošle godine na Gran priju smo pokazali da možemo da se borimo sa najvećim odbojkaški silama i osvojili bronzu. Nekako smo od početka znali da su Olimpijske igre primarni cilj ove godine i takmičenje za koje se mi praktično četiri godine spremamo.

Ona navodi da nije mala stvar što Srbija ide u London kao zvanični šampion Evrope.

- Nije to bilo pre tri-četri godine, nego nekoliko meseci. Raduje me što će nas ostale reprezentacije gledati sa malo više respekta i volela bih da opravdamo ulogu, ne mogu da kažem favorita, ali kao prvakinje Starog kontinenta trebalo bi da pokažemo da se to nije desilo slučajno - poručila je Ognjenovićeva.

Odbojkašice Srbije će na Olimpijskim igrama igrati u B grupi zajedno sa selekcijama Kine, Južne Koreje, Turske, SAD i Brazila, a plasman u četvrtfinale izboriće po četiri tima iz obe grupe.

Terzićeve izabranice na otvaranju Olimpijskog odbojkaškog turnira igraće protiv Kine, u subotu, 28. jula od 12.30 sati po našem vremenu.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA