Šlek izbačen sa Tura zbog dopinga

Luksemburški biciklista diskvalifikovan pošto je u njegovim uzorcima uzetim 14. jula otkriven zabranjeni diuretik ksipamid, ali on tvrdi da je nevin

  • 0

Frank Šlek 32-godišnji biciklista iz Luksemburga izbačen je sa Tur de Fransa pošto je Međunarodna biciklistička unija objavila da je koristio diuretik ksimapid. Zabranjena supstanca, inače lek u slučajevima hipertenzije ili oteklina, nađena je u uzorcima uzetim od Šleka 14.jula.

Šlek je u generalnom plasmanu bio 12. posle 15 etapa sa zaostatkom od devet minuta i 45 sekundi iza vodećeg Britanca Bredlija Viginsa, a na prošlogodišnjem Turu zauzeo je treće mesto. Endi Šlek, njegov mlađi brat, pobedio je na Turu pre dve godine, a ove godine odsustvuje zbog povrede. Ekipa RadioŠek "nisan trek", za koju nastupaju oba brata, objavila je da je Frank Šlek povučen sa trke i da njihov medicinski tim ne koristi diuretike.

Okrivljeni Šlek tvrdi da nije koristio zabranjene supstance i zahtevao je analizu B uzorka, izjavivši da ako i B uzorak bude pozitivan to znači da je žrtva trovanja.

Ovo je druga suspenzija zbog dopinga na ovogodišnjem Turu, pošto je 10. jula izbačen iz trke francuski takmičar Remi di Gregorio.

A. Č.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA