≫ 

Nikolić otkrio da li je Everton spreman za finale, Đurovski prepoznao, ali prećutao mane Partizana (VIDEO)

Treneri obe ekipe kao i fudbaleri izneli očekivanja pred finale Kupa

  • 4

Treneri Zvezde i Partizana, Boško Đurovski i Marko Nikolić održali su zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su izneli očekivanja pred finale Kupa, koje je na programu u subotu 27. maja na stadionu Partizana od 18 časova.

 

Pošto su crno-beli formalno domaćini, Marko Nikolić je prvi imao reč i rekao je da je svaki derbi važan, a da ovaj ima posebnu težinu jer su se ekipe borile do kraja za titulu.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Ovo je najvažnija utakmica u Srbiji, sam derbi je inspiracija i privilegija za svakog igrača. Ovaj derbi ima posebnu težinu, jer su se ekipe borile do kraja za titulu. Ostaje i meni mali žal što sam prethodni put došao do finala Kupa, a nisam imao priliku da budem učesnik samog finala.

 

- Imali smo težak put do finala, Voždovac, Napredak i Vojvodina i sada je najteži mogući rival u finalu. Očekujem jako dobru atmosferu, motivaciju igrača Partizana na onom nivou koji se očekuje od nas. Mi smo u seriji od 36 utakmica bez poraza, malo sam dosadan s tim, ali sada tražim ponovo od igrača da pokažu sve svoje kvalitete i da nam donesu ovaj za nas jako važan pehar.

 

- Mi jesmo zadovoljni osvajanjem titule, ali moramo da budemo maksimalno fokusirani i na ovoj utakmici da bismo osvojili dulu krunu - rekao je Nikolić.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Trener Zvezde Boško Đurovski nada se da će njegova ekipa smognuti snage da osvoji Kup nakon izgubljene titule.

 

- Očekujem jedan spektakl, mislim da svi akteri moraju da budu na nivou kakav donosi fudbalski spektakl kao što je derbi. Ja sam imao priliku da igram finala Kupa, znam kakav je to osećaj, kada se sastaju Zvezda i Partizan na ovako važnom meču. Očekujem da naša ekipa posle izgubljene titule pronađe način da pobedi na ovom meču. Očekujem fer i poštenu utakmicu, pa neka pobedi onaj ko bude bolji - istakao je trener Zvezde.

 

Miroslav Vulićević kaže da je njegova ekipa malo ispražnjena posle osvajanja titule, ali smatra da bi dupla kruna bila kruna sezone. U Kupu sve staje u 90 minuta, svaki derbi je bitan, sitnice odlučuju, ali i ovaj derbi će doneti nešto novo, kao i svaki. Ko bude manje grešio dobiće derbi verovatno.

 

- Ekipa je malo ispražnjena posle osvajanja titule, ali mi želimo da se pokažemo u pravom svetlu, imamo obavezu prema našim navijačima posle svega što smo uradili ove sezone, ovo bi bila kruna sezone ako osvojimo duplu krunu.

 

Kapiten crveno-belih Aleksandar Luković smatra da je Partizan u psihološkoj prednosti posle titule.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Posle dugo vremena Partizan i Zvezda se sastaju u finalu Kupa, Partizan je u psihološkoj prenosti, jer je osvojio titulu. Trofej je u pitanju, nama je samo taj trofej ostao u opticaju. U jednoj utakmici se odlučuje pobednik. Ima i drugih utakmica u prvenstvu, ali meč protiv Partizana je uvek najlepša za igranje. Trofej je u pitanju, ko bude manje grešio, ko bude motivisaniji, biće u prednosti da osvoji Kup. Ko bolje sprovede u delo to što zamisli, mislim da ima veće šanse da slavi.

 

Usledilo je pitanje za Boška Đurovskog: ''Da li ste gledali i koje ste pouke izvuki iz prethodnih derbija?'', kao i za Nikolića kakve je promene uvideo u taktici Zvezde nakon promene trenera.

 

- Partizan ima prepoznatljivu igru i stil od kako je Marko Nikolić došao u Partizan, ali izvući ćemo pouke. Ne bih pričao o tim nekim manama Partizana, neka to ostane tajna. Nisam dugo u Zvezdi, ali nadam se da sam uspeo da malo popravim situaciju za ovih nekoliko utakmica - istakao je Đurovski.

 

Nikolić je uvideo određene promene, ali nije želeo da ih izlaže javnosti.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Mislim da su glavni akteri uvek igrači, a ne treneri. možda se i previše stavljamo u prvi plan. Treneri tu imaju svoju ulogu, ali karakteristike igrača određuju neke stvari. Koliko Zvezda može da promeni stvari za ovo kratko vreme, verovatno da, i to smo predstavili igračima nakon analize. Sve detalje ćemo da sačuvamo za svlačionicu, to nije baš za javnost.

 

Jeste li vežbali penale?

 

- Sve je moguće u fudbalu, nismo vežbali penale, ali igrači sami traže posle treninga da ih izvode - rekao je Đurovski, na šta se ubrzo nadovezao i Nikolić.

 

- Mi ne vežbamo penale, ali imamo u vidu ko može da ih šutira. Ali u finalu se igraju i produžeci, nije kao u utakmicama do finala.

 

Oba trenera nemaju poraz u derbiju kao treneri, pa je pitanje bilo da li očekuju da tako ostane i nakon derbija:

 

- Nadam se da ću i ovoga puta pobediti - rekao je Đurovski.

 

- Niko od nas ne može da razmišlja nikada o bilo čemu, osim o pobedi. Mi čitavu sezonu razmišljamo kao da je finale pred svaku utakmicu i tako smo očvrsnuli kao grupa i tim. Svaka utakmica je priča za sebe. Novi motivi, novi igrači, ovoga puta je i pehar u pitanju - konstatovao je Nikolić.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Da li je Everton fizički spreman da bude starter i da li će Vulićević ili Saša Ilić podići pehar ako ga osvoji Partizan?

 

- Everton jeste spreman za utakmicu. A svako razmišljanje o peharu pre početka je put u poraz, tako da neka sada odgovori Vulićević.

 

Koliko je sa psihološke strane prednost ili pritisak da se meč igra na stadionu Partizana jer navijači očekuju duplu krunu?

 

- Mnogo se priča o tom pritisku, to je sastavni deo posla. Ko s tim ne može da se suoči verovatno mu tu nije mesto. Pritisak nije ni veći ni manji, nego kao pred svaki derbi - ističe Nikolić.

 

- Ko ne može da podnese pritisak ne treba da bude ni u Zvezdi ni u Partizanu. Ja sam voleo da igramo na našem stadionu, jer bi više pbulike bilo pristutno. Očekujem pun stadion i pritisak za sve, ali to ne menja ulogu - rekao je Đurovski.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LK

    25. maj 2017 | 15:08

    Gazi ih Evi kao i uvek, braco svi u Humsku u subotu, da odrzimo casove ljubavi ciganima. Ogrejace obasjace sunce iznad Humske ulice!

  • Lazar M.

    25. maj 2017 | 14:31

    Da ga brat Everton zabiberi ponovo sa centra. Gazi bre do kraja. Nema pustanja ne zanima nas njihova zelja i to sto nisu uspeli osvojiti ni placenu titulu. Sada im pokazati ko ima kakve igrace pa onda neka bruje po medijima.

  • Grobar

    25. maj 2017 | 13:28

    Od 18h se igra!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA