≫ 

Genijalan potez Kineza: Da li ovo znači i kraj senzacionalnih transfera u najmnogoljudniju zemlju sveta

Novo pravilo, koje stupa na snagu prvog dana prelaznog roka - 19. juna, donosi neizvesnost oko najavljenih velikih transfera poput Dijega Koste, Vejna Runija i ostalih...

  • 2

Kineski fudbalski savez uveo je novo pravilo prema kojem će tamošnji klubovi po dolasku stranog igrača morati da plate porez u iznosu transfera.

Taj porez ići će za razvoj mladih kineskih fudbalera, a takav potez znači i da kineski klubovi ubuduće neće moći da troše enormne svote novca na pojačanja iz Evrope, kao što je do sada bio slučaj.

>>> Kineski fudbal više neće biti isti: Šokantno pravilo koje će igrače oterati u drugu zemlju!

Novo pravilo, koje stupa na snagu prvog dana prelaznog roka - 19. juna, donosi neizvesnost oko najavljenih velikih transfera poput Dijega Koste, Vejna Runija i ostalih...

Čelnici kineskog fudbala prethodno su smanjili broj stranaca sa četiri na tri u startnoj postavi, sve u cilju da se unapredi tamošnji fudbal i ojača reprezentacija.

Takve odluke proizvod su enormnog trošenja novca na transfere i plate Hulka, Karlosa Teveza, Gracijana Pelea, Oskara, Aksela Vicela...

Konačan cilj je da reprezentacija Kine napravi veliki uspeh na nekom od Mundijala, čiji bi domaćin trebalo da bude 2030. godine.

Podsetimo i to da nijedan kineski klub, shodno propisima tamošnjeg saveza, ne sme imati nijednog stranog golmana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA