ZVANIČNO: Zvezda i Partizan - stvarno najgori!

"Večiti rivali" nalaze se na dnu liste Superlige u kategoriji "fer-plej"

  • 9

I najbolji i najgori u isto vreme.

Fudbaleri naša dva najveća kluba Zvezde i Partizana nalaze se na samom začelju tabele fer-pleja koju je objavila Superliga na osnovu pravilnika Fudbalskog saveza Srbije, koga možete pogledati OVDE.

Šampion u toj kategoriji i ove godine je ekipa Javor Matisa iz Ivanjice koja je imala najbolju prosečnu ocenu.

Nagradu za fer plej na osnovu ''Fer plej liste FSS'' i ’’Dan fer pleja’’ ustanovio je Fudbalski savez Srbije koji je s tim u vezi formirao Komisiju za fer plej i doneo Pravilnik o ocenjivanju poštovanja pravila fer pleja u takmičenjima pod njegovom nadležnošću. Cilj ove odluke bilo je unapređenje i afirmacija fer pleja kao jednog od osnovnih principa u sportu, a sve u skladu sa dokumentima koje su tim povodom usvojile FIFA i UEFA.

Primenjivanjem principa fer pleja u normativnim aktima, FSS ima za cilj da se na efikasan način osnaži etičko i moralno ponašanje u fudbalu, da se kroz poštovanje Pravila igre, Etičkog kodeksa i standarda ponašanja članova FSS, propozicija takmičenja, protivnika, rukovodstava klubova, sudija, navijačkih grupa i predstavnika medija, u domaćim takmičenjima stvara sportska atmosfera, zasnovana na uzajamnom poverenju i poštovanju.

Igrači Zvezde i Partizanam kao i navijači ta dva kluba, ove sezone su se najmanje pridržavali etičkih kodeksa tokom takmičenja, od svih ostalih konkurenata.

Ocenjivanje ponašanja učesnika utakmice se vrši od strane delegata. Delegat popunjava obrazac za ocenjivanje fer pleja, a po potrebi može se konsultovati sa sudijom utakmice i posmatračem suđenja.

Popunjen obrazac sa podacima i ocenama delegat dostavlja, zajedno sa službenim izveštajem sa utakmice, organu koji vodi takmičenje - Zajednici fudbalskih klubova Super lige Srbije. Ocenjivanje fer pleja vrši se na osnovu pet kriterijuma i to: žuti i crveni kartoni, poštovanje protivnika, poštovanje sudijske ekipe, ponašanje zvaničnika ekipa i ponašanje gledalaca.

Foto: superliga.rs Foto: superliga.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar M.

    25. maj 2017 | 14:58

    Ljudi nemojmo mesati pojmove pa i deca od 2 god su videla kako se ove god igralo prvenstvo i da je titula bila unapred rezervisana za ganfere, samo sto ih je uefa sprecila u tome nakon pisanja grobara toj organizaciji i slanja spornih detalja. Dovoljan je samo broj sviranih penala na ukupnom broju utakmica, golovi postizani van okvira terena su priznavani, ofsajd golovi, iskljucenja protivnickih igraca itd. itd. Po svemu ovome se vidi da Partizan nema veze sa namestanjem cak sta vise radjeno je i na njegovu stetu.

  • Jedan

    25. maj 2017 | 12:53

    Ali i zna se ko je najgori od najgorih!

  • Black White Army

    25. maj 2017 | 13:54

    U svemu smo prvi ove godine, pa i po glupostima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA