≫ 

Orlovi se okupili pred Vels: Nekoliko njih nije stiglo, dvojica su povređena, ali Muslin najavljuje pobedu (VIDEO)

Selektor i kapiten reprezentacije veruju u pobedu i očekuju pravu podršku na Marakani

  • 3

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi u Kući fudbala povodom kvalifikacione utakmice protiv Velsa, koja je na programu 11. juna na Marakani.

Srbija je u povoljnoj poziciji i ukoliko savlada Velšane, koji će biti oslabljeni neigranjem njihovog najboljeg igrača Gereta Bejla, koji ima parne kartone, sasvim sigurno će ih izbaciti iz dalje konkurencije za plasman u Rusiju.

Selektor Slavoljub Muslin je rekao da kao i uvek Srbija ide na pobedu, ali smatra da će biti teško protiv Velsa, iako će biti bez svog najboljeg igrača Gereta Bejla, kao i Nila Tejlora.

- Nekoliko igrača nije tu, neki još igraju prvenstvo, Jagoš Vuković, Gudelj, Prijović takođe. Oni će se priključiti tek u drugoj nedelji rada, jer igraju i ove nedelje. Nažalost imamo i dve povrede, pa neće moći da nam se priključe Radoja i Fejsa. Fejsa je sinoć poveđen, ima ušivanje i pauzu od 15 dana, tako da neće moći da nam pomogne.

- Imamo dva igrača manjka na istoj poziciji zbog ovih povreda i zato smo pozvali Lukića iz mlade reprezentacije koji će nam se priključiti sutra. S njima će svakako ići posle naše utakmice, jer njima prvanstvo počinje 15. juna. Ali do utakmice protiv Velsa će biti sa nama - rekao je Muslin, koji je pojasnio i da neće zvati naknadno igrače koji nisu bili na spisku.

Foto: FSS Foto: FSS

- Možda nekoga iz mlade reprezentacije još pozovem, ali ove koji nisu na spisku, sigurno su već na odmoru ili su otputovali. Ako bude nekih problema, zvaćemo isključivo igrače iz mlade reprezentacije.

- Nadam se da će biti pun stadion, da će biti uz nas, jer su ovi momci to zaslužili od navijača - istakao je selektor Slavoljub Muslin.

Novinarima se obratio i kapiten Branislav Ivanović.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Uspeli smo da se vratimo na pravi put, jer ako budemo ponavljali neke greške iz pojedinih utakmica protiv Velsa, to može da nam se obije o glavu. Naravno da bih voleo da pobedimo, moramo prvo da se pripremimo dobro, da ne razmišljamo o ponavljanju istorije, ali nadam se da sa tri boda, koja će biti jako teško osvojiti, možemo da se približimo Rusiji.

- Atmosfera zavisi od rezultata. Mi smo u prethodnim utakmicama igrali dobro, u budućnosti verujem da će nam podrška biti bolja. Ne mogu da stavim krunu dok ne dođem na presto. Razmišljam i bila bi to kruna karijere, ali nikada ja ne idem toliko unapred. Nema se vremena za takve stvari - istakao je Ivanović povodom pitanja da li će odlazak na Mundijal biti njegova kruna bogate karijere.

Kada je u pitanju trenutna forma, Ivanović smatra da su svi sada na istom nivou.

- Na kraju prvenstva su svi na jednokom nivou, imamo vremena da se za dve nedelje pripremimo, malo i da se mentalno odmorimo od sezone.

O klubovima ipak ništa nije hteo da priča.

- Neću sada o klubovima, mislim da je ovo trenutno najbitnija stvar za nas - zaključio je Ivanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA