≫ 

Rukavina tek sada otkrio da u Kardifu nije postupio po planu selektora i to je Srbiju približilo Mundijalu!

Desni bek Orlova se ne bi bunio da u Beogradu po istom principu zatresu mrežu Velsa

  • 0
Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Fudbalski reprezentativac Srbije Antonio Rukavina pozvao je javnost na oprez pred meč protiv Velsa, oslabljenog izostankom najboljeg igrača Gereta Bejla, ali istakao da bi nova pobeda u kvalifikacija pokazala da je nacionalni tim u potpunosti sazreo za Svetsko prvenstvo.

>>> Da li ova izjava Rajkovića govori gde će bivši golman Zvezde igrati sledeće sezone?

- Koliko je izostanak Bejla olakšica, toliko i nije, može da bude mač sa dve oštrice i da dođe do opuštanja. Protiv njih smo u Kardifu izvukli bod i sada možda neki pomisle "lako ćemo". Ipak, mi iz reprezentacije ne mislimo tako. Vels će možda da dobije veću snagu jer Bejl ne igra - rekao je Rukavina Tanjugu.

Desni spoljni Viljareala priznao je da se obradovao kada je čuo da Bejl neće da nastupi u Beogradu.

- Kako se približava utakmica pripremamo se za njihovu timsku taktiku. Gledamo da nas približimo korak bliže Rusiji i otpišemo jednog rivala, što bi olakšalo put - rekao je Rukavina, a onda "spustio loptu".

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Mislim da bismo pobedom u mnogome udaljili Velšane od plasmana u Rusiju, to kažem sa sportske i profesionalne strane jer znam kako bismo mi gledali na eventualnih sedam bodova više, a kako kada si ispod sa isto toliko manje.

Srbija posle pet utakmica nalazi se na prvom mestu D kvalifikacione grupe za plasman na Mundijal 2018. godine, što jako raduje Rukavinu.

- Da nam je neko ponudio pre početka kvalifikacija da budemo u ovakvoj poziciji prihvatio bih oberučke. Svi znamo kako je bilo prethodnih godina... Sve više rastemo i svi više veruju oko nas, mediji i navijači, povukle su se stvari iz prošlosti. Mislim da smo sazreli da odemo na Svetsko prvenstvo - navodi bivši kapiten Partizana.

Rukavina nema ništa protiv da se ponovi akcija iz Kardifa kada je u centrirao, a Aleksandar Mitrović u finišu doneo remi Srbiji, s tim da sada priželjkuje gol za trijumf.

- Desilo se u Kardifu, zašto ne bi opet? Našu igru zasnivamo po bokovima, biće dosta prostora. Plan je bio da ne gađamo visokim loptama, znamo da su najjači u vazduhu. Međutim, bio je poslednji minut, centrirao sam, a Mitrović je pogodio. Ne bih se bunio da opet bude isti scenario, ali za tri boda - zaključio je iskusni 33-godišnji fudbaler, učenik na poslednjem velikom takmičenju Srbije - na Mundijalu u Južnoj Africi pre sedam godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA