Terzić želi srpskog trenera na Marakani: Ovo su 5 potencijalnih kandidata za klupu Zvezde!

Nekoliko bivših igrača i trenera bi mogli ponovo na Markanu, ali i imena koja su bila velika želja nekih od prethodnih uprava

  • 40
Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Crvena zvezda će novu sezonu početi istorijski rano, već 8. juna zakazana je prozivka koju će, za sada je tako planirano, obaviti Boško Đurovski. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je nakon finala Kupa na vanrednoj konferenciji rekao da će predložiti Đurovskog za novog trenera na Upravnom odboru, ali je sada promenio delimično mišljenje, pa su veće šanse da će crveno-beli krenuti u potragu za novim stručnjakom.

 

>>> Misterija dolaska Pavkova na Marakanu: Dve izjave koje su totalno zbunile navijače!

 

DA JE ĐUROVSKI OSVOJIO KUP OSTAO BI, OVAKO...

 

Terzić je istakao da Boško Đurovski zaslužuje ogroman respetk zbog toga što je pristao da dođe na 20 dana u trenucima kada je ekipa bila u haosu, i da ne bi bilo dileme da li ostaje da je Zvezda osvojila Kup.

 

- Što se Đurovskog tiče, ugovor će mu isteći za nekoliko dana dana. Sešćemo i popričati sa njim oko njegovih planova i njegove filozofije. On zaslužuje respekt svih Zvezdaša, jer je pristao da bude trener na 20 dana.

 

- Meni lično se sviđa kako je Zvezda izgledala u finalu Kupa, a spletom okolnosti nismo poentirali u prvih 15 minuta utakmice kada smo bili mnogo bolji. Ne bismo ni imali dileme da je uzeo Kup, ovako, na kraju će Upravni odbor doneti odluku.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Terzić je izjavio i da će novi trener morati da forsira nova pravila, da forsira dva do tri klinca u startnoj postavi, a da dva do tri budu na klupi. Takođe, voleo bi domaćeg trenera zbog jezičke barijere.

 

- Što se tiče trenera, mnogo trenera se nudi, sa mnogo njih se razgovara i razmatra, pa i sa strancima. Više bih voleo da bude domaći trener, pre svega zbog jezičke barijere. Kratki smo sa vremenom da bi stranac mogao da upoznaje igrače. Takođe, teško stranac može da dođe i da se snađe u ovom ludilu od našeg fudbala, prihvati da se u 2017. godini igra na ovakvoj infrastrukturi - rekao je Terzić.

 

Dakle, na osnovu ovih izjava jasno se može zaključiti šta je filozofija Zvezdana Terzića i kakva je vizija njegovog izgleda Zvezde u budućnosti. Domaći trener, koji bi forsirao klince.

 

Pogledajte u nastavku moguće kandidate koji su dostupni od srpskih trenera.

 

1 - Ivan Jovanović

 

Foto: Guliver/Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Foto: Guliver/Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

 

Zvezda je u više navrata želela da vidi na svojoj klupi Ivana Jovanovića. Trenutno je bez kluba, nakon što je završio sa poslom u Al Nasru u Ujedinjenim Arapskim Emiratima krajem 2016. godine.

 

Kada je u Zvezdu 2012. godine stigla nova uprava na čelu sa Draganom Džajićem, pominjao se kao velika želja crveno-belih, ali je problem bio što je Jovanović tada bio pod ugovorom sa APOPEL-om iz Nikozije, sa kojim je činio čuda u Evropi i doveo ih je do četvrtfinala Lige šampiona.

 

Sada su se možda stvorili uslovi za njegov dolazak na Marakanu...

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA