Sigurni smo da ne znate ko je najtrofejniji fudbaler na svetu?

Levi bek Parižana je fenomen

  • 0

Pari Sen Žermen je osvajanjem kupa Francuske, posle Liga Kupa nešto ranije, donekle je spasio sezonu u kojoj mu je izmakao onaj najvredniji domaći trofej.

Drugi pehar je "legao" navijačima i igračima kao melem na ranu, ali nikome toliko kao levom beku "svetaca" Vernonu Maksvelu (35), jer je upravo tim peharom Brazilac postao najtrofejniji igrač na svetu?!

Ovo je fudbaleru živopisne karijere bio 37. trofej, pa je sada ispred takvih veličina kao što su Rajan Gigs i Dani Alveš koji imaju jedna manje, s tim da bi ga zemljak iz redova Juventusa mogao prestići ukoliko pobedi Real u finalu Lige šampiona.

O Maksvelu je mnogo toga već rečeno, no vredi se još jednom podsetiti kako je ovaj igrač uspeo da uradi nešto što ni daleko većim i uspešnijim igračima od njega nije.

Karijeru je počeo u Kruzeiru sa kojim je osvojio brazilski Kup, a potom je usledila selidba u holandski Ajaks. I tamo nije dugo čekao na prvo veliko slavlje.

Sa "kopllanicima" je od 2001. do 2006. uzeo dva prvenstva, Kup i dva Superkupa, ali tu mu se desila još jedna ključna stvar u karijeri - upoznao je Zlatana Ibrahimovića. I ne samo to, sa Šveđaninom je drugovao i posle Ajaksa ostao je nerazdvojan sa slavnim Šveđaninom sa kojim se selio u svaki klub u koji je prelazio Ibrakadabra.

Njegov trofejni niz nastavio se u Interu (od 2006. do 2009.) - tri prvenstva i dva Superkupa, te UEFA Superkup, potom se radovao i u Barseloni (od 2009. do 2012.) osvajanjem dva prvenstva, tri Superkupa, Lige šampiona, UEFA Superkupa, Audi Kupa, dva FIFA klupska SP-a, da bi ovaj neverovatnu seriju pehara zaokružio boravkom u PSŽ-u sa četiri titule, tri Kupa, četiri Liga kupa i četiri Superkupa.

Medi i Ronaldo da mu pozavide...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA