≫ 

Siti ne staje: "Građani" kupili golmana za 40 miliona!

Drugo pojačanje stiže na "Etihad" kada se reše pravne zavrzlame sa "trećom stranom"

  • 5

Mančester siti ne zna šta će sa parama i ne "časi časa" kada je reč o transferima.

Još se nisu ni "ohladili" utisci o minuloj sezoni, a "građani" su pazarili već dva pojačanja i potrošili na njih 90 miliona evra!

Klub je pre nekoliko dana ozvaničio transfer Bernarda Silve iz Monaka (plaćen francuskom prvaku 50 miliona), a to isto sprema se da uradi i u slučaju brazilskog golmana Edersona Santanu de Moraeša (23).

Dogovor je, pišu engleski mediji, postignut između dva kluba, čuvar mreže, plaćen 40 miliona evra, već je stigao na Ostrvo na lekarske preglede i potpis, ali na to će morati da sačeka koji dan.

Naime, problem koji koči realizaciju transfera je taj što Edersonov bivši klub Rio Ave ima 30% udela u vlasništvu igrača, dok je 20% agencije koju vodi jedan od najmoćnijih menadžera Evrope Žorž Mendeš, najpoznatiji po tome da zastupa Kristijana Ronalda.

S obzirom na to da su u Engleskoj od 2008. godine zabranjeni transferi igrača u kojima sudeluje i "treća strana", sve dok Siti ne reši tu zavrzlamu, Ederson ne može da bude registrovan u FA.

Ipak, očekuje se narednih dana i taj problem bude rešen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA