≫ 

NOVAK DOMINANTNO DO 3. KOLA RG: Protiv narednog rivala je odigrao najbolji poen u 2014. godini (VIDEO)

Đoković u tri seta izbacio Sousu, a naredni rival je Argentinac Švarcman

  • 9

Novak Đoković je u trećem kolu Rolan Garosa! Najbolji srpski teniser je u potpunosti dominirao protiv Portugalca Žoaa Souse i posle tri seta ga poslao kući - 6:1, 6:4, 6:3.

Na taj način Novak je donekle osvetio Janka Tipsarevića koji je upravo od Souse izgubio u utorak.

Bio je ovo četvrti međusobni susret njih dvojice, a Nole ima isto toliko pobeda. Naredni protivnik mu je Argentinac Dijego Švarcman koji je takođe u tri seta bio bolji od Napolitana.

Jedini put Novak i Švarcman su se sastali na US Openu 2014. godine kada je naš teniser odigrao i najbolji poen te godine.

Srpski as je posebno bio dominantan u prvom setu koji je rešio za 29 minuta i rezultatom 6:1. Jedino što zabrinjava iz tog dela igre jesu dve neverovatne greške Novaka na mreži. Tačnije, pri smeču.

U drugom je na trenutak pokazao slabost kada mu je Sousa uzeo servis u 4. gemu, ali je taj gubitak bio bezbolan. Novak je i pre, ali i posle tog gema ostvario brejk i rutinski priveo set kraju.

Zvuči pomalo čudno, uzimajući u obzir prva dva seta, ali nijedan brejk nije viđen na početku trećeg (2:1). Najbliži da prvi oduzme servis protivniku u trećem setu bio je Sousa. U tom šestom gemu koji je predugo trajao, Portugalac je stidljivo dobio jednu priliku koju nije iskoristio.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Već u sledećem gemu Đoković jeste iskoristio svoju, i to posle neverovatnog niza grešaka Souse. Bio je to preloman trenutak i Đoković je bez problema sačuvao stečenu prednost. Štaviše, uzeo je još jedna brejk - 6:3.

Posle dva sata i 15 minuta našao se u trećem kolu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA