Tipsarević: Igre za tenisere nisu toliko važne

Ukoliko ne osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, Tipsarević neće mnogo mariti. Ipak, obećao je da će dati sve od sebe

  • 0

Drugi reket Srbije i osmi na planeti uskoro se i drugi put ove godine seli u London gde će na Olimpijskim igrama braniti boje naše zemlje. Janko Tipsarević je trenutno u Gštadu, na šljaci, a vimbldonsku travu videće sledeće nedelje. Iako su za njega Igre "veoma važne", Tipsarević kaže da teniseri na njih "ne gledaju kao ostali sportisti".

- Mnogi me pitaju šta mislim o Olimpijskim igrama i teniskom turniru. Moram da priznam da je to teško pitanje. Istina je da za nas tenisere Igre nisu toliko važne kao za ostale sportiste. Oni se četiri godine naporno spremaju za ovo takmičenje i nema sumnje da je ono najvažnije u svetu sporta. Na drugoj strani, mi smo srećni jer u godini imamo četiri grend slema, što je za nas, složiće se mnogi, važnije od Igara - rekao je Janko Tipsarević.

Činjenica da su grend slem turniri "veći od Igara" neće smetati Janku da na travi "Sve engleskog kroket i tenis kluba", drugi put ove sezone, da sve od sebe da slavi.

- Igre u Londonu su za mene veoma važne zato što ne predstavljam isključivo sebe, već i svoju zemlju. Kao što znate, ja veoma dobro igram ekipna takmičenja pa će turnir u Londonu za mene biti još uzbudljiviji. Medalja je cilj i bilo bi sjajno da je osvojim, nebitno u kojoj konkurenciji - singlu ili dublu, pošto igram u paru sa Nenadom Zimonjićem. Još nešto, moram da priznam, u ovom momentu karijere kada sam ušao u Top 10, ako ne osvojim medalju, neću mnogo mariti.

Opet, osmi teniser sveta priznaje da bi osvajanje olimpijske medalje bilo "sjajno i zanimljivo iskustvo", ali je svetu pojasnio šta bi to onda značilo:

- Ukoliko osvojim medalju, biće interesantno. Srbi cene sportski uspeh i uvek kada se osvoji medalja na velikim takmičenjima, kao što su to radili odbojkaši, košarkaši, rukometaši, Novak Đoković, vaterpolisti, organizuje se doček. Nedelju dana posle Londona počinje turnir u Torontu, ali ću, ako osvojim medalju, morati da se vratim u Beograd, jer smo potpisali da ćemo na terasi Skupštine narodu istu pokazati - rekao je Tipsarević i dodao da mu je krivo što neće biti smešten u olimpijskom selu već će sa Novakom, Viktorom, Nenadom, selektorom muške Dejvis kup reprezentacije i dvojicom fizioterapeuta iznajmiti kuću u blizini Vimbldona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA