Ćorić konačno progovorio o tome kako se oseća kada ga porede sa Đokovićem

U karijeri je do sada pobeđivao Rafaela Nadala i Endija Marija, a mnogi ga opisuju kao "novog Novaka Đokovića"

  • 2
Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Jedan od najperspektivnijih tenisera, Borna Ćorić, rekao je da ne oseća pritisak zbog čestih poređenja sa Novakom Đokovićem, i tvrdi da su takva poređenja neosnovana.

Trenutno 79. igrač sveta poražen je u drugom kolu Rolan Garosa od Stiva Džonsona, i pokušava da se vrati u pravu formu posle operacije kolena.

- Mislim da je nemoguće da sve ide uzlaznom putanjom u životu, tenisu ili bilo kojem poslu. Definitivno nisam igrao onako kako sam želeo, ali to ima veze i sa tim što sam navikao da ovako mlad igram na visokom nivou, a to je jako teško održati. Da nisam pre igrao tako dobro, onda bi ovo sad bilo neverovatno. Ovako je sad samo okej. Ali sve je to normalno, navikavam se, i mislim da iz dana u dan igram sve bolje. Sad stvarno radim na tome da poboljšam neke stvari, i potom će sve doći na svoje - rekao je mladi Hrvat, koji sarađuje sa Ivicom Ančićem, bratom nekadašnjeg tenisera Marija Ančića.

- Hrvati su malo ludi. Mislim da je naš mentalitet drugačiji. Idemo glavom kroz zid, emotivni smo jako, i stvari prihvatamo vrlo lično - rekao je Ćorić.

U karijeri je do sada pobeđivao Rafaela Nadala i Endija Marija, a mnogi ga opisuju kao "novog Novaka Đokovića", koji mu je jedan od najbližih prijatelja na turu.

- Ne osećam pritisak zbog toga. Ljudi pričaju ono što žele da pričaju. Porediće me sa nekim, iako ne postoji razlog da to rade. Čak i u momentima kad nisam osvojio niti jednu titulu poredili su me sa njim, a on ih je osvojio ni sam ne znam koliko, tako da po mom mišljenju to nije dobro poređenje. Jeste da igramo tenis slično, ali ipak, dug je put do tih visina - zaključio je Borna Ćorić u razogorvu za "sport360".

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raspucin

    1. jun 2017 | 22:29

    Vidi iskreno mali nije ni blizu niti ce biti blizu djokovica, loze ga jer su dno dna

  • livia

    2. jun 2017 | 13:03

    Mali će najviši vrh dostići do desetog mesta. Nije on kalibar Novaka Đokovića. Austrijanac Tiem je bolje poređenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA