Krivokapić: Navikli smo narod na uspehe, Tokio glavni cilj

Posle generacijske smene, apetiti ostaju isti

  • 2

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić izjavio je da je nacionalni tim godinama navikao narod na zlatne medalje sa raznih takmičenja, ali podsetio da je u sportu normalno nekad da dođe do pada.

Krivokapić je kao glavni cilj postavio odbranu titule na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine i da je tome sve podređeno.

- Svesni smo da smo poslednjih godina osvajanjem svega što se moglo osvojiti navikli narod u Srbiji samo na zlatne medalje. Svima treba da bude jasno da je neminovno da u nekom trenutku našem trijumfalnom nizu dođe kraj. Ipak, poznajući sistem rada u reprezentaciji godinama unazad i karaktere naših vaterpolista i članova stručnog štaba mi daje garant da ćemo i dalje biti u svetskom vrhu. Osvajanje bilo koje medalje predstavljalo bi veliki uspeh, naročito u ovoj situaciji kada konkurencija silno želi da prekine našu dugogodišnju dominaciju - rekao je Krivokapić u intervjuu za sajt VSS.

Aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampioni od 20. do 25. juna brane i trofej Svetske lige na završnom turniru u Rizi, predgrađu Moskve, a potom i mesec dana kasnije na prvenstvu sveta u Budimpešti.

On je podsetio da ne sme da se zaboravi da se postepeno pravi smena generacija i da u timu nema Živka Gocića i Slobodana Nikića.

- Pod znakom pitanja su i nastupi Dušana Mandića i Strahinje Rašovića zbog povreda. Ne tražimo alibi i opravdanja, već to samo navodim kao neosporne činjenice, ali i dalje sam siguran da posedujemo kvalitet za neku od medalja.

Kako je naveo, od svih kolektivnih sportova u Srbiji u ovom trenutku vaterpolisti imaju najveće šanse za zlato u Tokiju.

- Imamo stabilnu i uspešnu organizaciju, jedinstvo u Savezu i neophodnu pomoć države, od koje očekujem da će nas i dalje podržavati. Ono što je najvažnije, imamo najboljeg trenera sveta kao i vrhunske, ali i mlade i vrlo talentovane igrače, sa kojima se u reprezentaciji odlično radi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gandra

    3. jun 2017 | 11:43

    Šta je vama ljudi kada smo žarili i palili nije niko kuko evo 40 godina sada smjena generacije doce sve na svoje mjesto

  • Wp

    2. jun 2017 | 21:04

    Jos malo....pa ce nas Mađari gaziti na svakom frontu...imaju sistem za razliku od nas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA