≫ 

Bio sam slab sa matematikom, dok sam još mogao da idem u školu! Zanimljive izjave Nadala, Agasija, Đokovića na Rolan Garosu! (VIDEO)

Još jedno izdanje hit izjava vodećih tenisera i teniserki sa Grend Slema na Telegrafu.

  • 0

Zanimljiv dan na Rolan Garosu je za nama, a teniseri i teniserke imali su veoma zanimljive izjave posle svojih mečeva 6. dana turnira.

>>> Nole besneo na sudiju: Šta je problem sa tobom, zašto me upozoravaš? (VIDEO)

Grigor Dimitrov – upitan da li mu nedostaje Rodžer Federer na turneji?

-Drago mi je da se vraća na turneju, ali ne mislim da se nešto posebno priča o tome u svlačionicama. Lično, ja sam veliki obožavalac njegove igre – a, da ne zaboravimo - i njegov partner u pevačkim nastupima. I kako onda da ne podržim njegov povratak?”

Specijalni izveštač Telegrafa iz Pariza, Vuk Brajović/ powered by Motorola Moto Z

Roberto Bautista Agut – upitan da li je video kako se Gofen povredio danas?

- Naravno da sam video, ko nije? Strašno… Mislim da bi svi tereni na Rolan Garosu – osim Šatrijea, trebali da budu veći za još nekoliko kvadratnih metara. Povrh toga, ta baksuzna prekrivka zauzme još prostora, i zaista postaje rizično igračima da proklizavaju za lopticama u nekim momentima. Mislim da su skoro svi igrači imali bliski susret sa ogradom i prekrivkom terena do sada…”

Miloš Raonić – upitan šta mu je Garsija Lopez rekao kada je predavao meč?

- Rekao mi je da je u pitanju povreda koju je zadobio već na meču prve runde, i da je zadovoljan što je uspeo da stigne do trećeg kola – ali da je to bilo to – što se ovog meča tiče. Dakle, nije bio nezadovoljan…”

Upitan o izjavi sa Rolan Garosa 2016 da sebe smatra Generalnim Direktorom Teniske kompanije “Miloš Raonić” – i kako je izgledao izveštaj za upravni odbor deoničara za minulih 12 meseci…

- Vi se toga stvarno sećate? Izveštaj glasi – nema panike, idemo dalje. Firma je na zdravim nogama!”

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Horasio Zebaljos – upitan da li je video momenat pada svog protivnika Gofena danas?

- Zapravo, nisam – jer sam tada trčao unazad. Naravno, strašno mi je žao da mu se to desilo, i da je meč morao ovako da se okonča. On je sjajan momak, uvek tako fin prema meni, i nadam se da će se uskoro vratiti na teren – jer bi mi zaista nedostajali mečevi protiv njega u suprotnom.”

Kristina Mladenović – upitana o tome da opiše pobedu u još jednom emotivnom meču za nju i publiku?

- Evo, dok sam se pela ka vama, govorila sam sebi “Da li ti zaista znaš šta ćes reći ljudima kad te to budu opet pitali?” I konstatovala sam – da nemam predstave!”

Upitana da li je to kopirala pozdrav Stena Vavrinke koji kažiprstom zadigne šešir?

- To bi jedno mogao da bude Stenov fazon tako što njega više ljudi prepoznaje, ali ja to radim već dosta dugo. Prema tome – tretirajte taj gest kao “Kiki fazon” – pa ćemo ga tako zajedno promovisati za javnost.

Dominik Tim – upitan : kako privoleti nekoga ko nikada nije gledao fudbal da postane navijač Čelzija?

- Zapravo, ne birate vi tim – nego tim izabere vas. Nekada je Čelzi bio pojam za legendarni londonski klub, a danas je svakako više poznat po onom važnijem – dobrom fudbalu i titulama. Bilo bi mi lakše da ste mi postavili tenisko pitanje…

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Samanta Stosur – inače odavno deklarisana kao lezbejka – upitana da prokomentariše homofobne izjave teniske legende Margaret Kort i da li bi zbog toga podržala inicijativu da se jedan od glavnih stadiona u Melburn Parku koji nosi njeno ime – preimenuje?

- Izgleda da ova tema neće još skoro izaći iz etra. Slušajte, ona sama sebi kopa jamu takvim izjavama, i pritom ne pridobija nove prijatelje. Ako bude nastavila sa takvim komentarima, možda takav korak bude i jedina moguća opcija, ali lično nisam mišljenja da će se to i desiti. Za sada ne posustaje u svojim kritikama, ali ne vidim da javnost pozitivno reaguje na njih…”

Tijeri Van Klemput – inače trener povređenog Davida Gofena, u izuzetnoj situaciji sagovornik medija posle povrede njegovog igrača – upitan da prenese poslednje informacije o stanju njegove povrede?

- Uradili smo magnetnu rezonancu odmah po napuštanju stadiona. Povreda zgloba je bila pravolinijska, ne u stranu, što je povoljna okolnost. Nema povrede ligamenata, loma kostiju – što je dobra vest. Lično sam bio impresioniran kako se pridigao i izašao sa terena, ali smo svi imali bojazan od toga šta će magnetna rezonanca pokazati. Kada spadne otok, za jedno 48 sati, stvari će biti jasnije. Davidovi doktori su na vezi sa doktorima koji ga tretiraju u Parizu, i sigurni smo da će doneti najbolju moguću odluku za njegov oporavak.”

Nikoloz Basilašvili – zamoljen da prokomentariše da li je imao osećaj sramote zbog samo jednog dobijenog gema protiv Nadala?

- Znate, prošle godine nisam bio ni blizu trećeg kola, a sada sam u njemu i učestvovao i na tom putu ostvario dobre pobede. Slažem se, pomalo je blam osvojiti samo jedan gem, ali niste valjda očekivali da ću se skrivati, tuširati satima i misliti da će mediji u međuvremenu zaboraviti na mene?

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal – upitan da li je svestan da je danas zabeležio stotu pobedu u mečevima na pet setova, uz ostale rekorde – i da li su njemu brojke toliko važne?

- Znate, matematika je bio jedini predmet u školi u kome sam bio baš očajan – dok sam još imao prillike da idem u školu. To ne znači da nisam ozbiljan kada su brojke u pitanju.”

Upitan kako će proslaviti sutrašnji rođendan, kakav poklon bi ga obradovao?

“Ne trebaju mi pokloni. Ono što mi je najpotrebnije je dobro zdravlje – za mene, moje bližnje, prijatelje. To je jedina stvar na koju ne možete uticati. A da li ću ga proslaviti – pa naravno. Ovo je Rolan Garos, Pariz, velegrad. Poćićemo na večeru u neki fin restoran, ali nećemo “zaglavljivati”. Zna se šta je meni ovde sada najvažnije…”

Andre Agasi – upitan šta ga je najviše motivisalo da prihvati poziv Novaka Đokovića, koji su njegovi motivi…?

- Ono što je moj cilj u tenisu je da dam doprinos njegovom opštem napretku iz moje trenutne pozicije. Mislim da je saradnja sa Novakom jedan izuzetan vid takvog angažmana, i da se uklapa u tu misiju – jer ima li bolje prilike da se ostvari pozitivan uticaj nego u saradnji sa tako važnim igračem savremenog tenisa? Od ove saradnje mi ništa drugo suštinski nije potrebno – radim je na svoj način, po svojim uslovima, za svoj groš (“On my own time, for my own dime!”) – jer sam ostvaren u teniskom i svakom drugom smislu…

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković – upitan da li je Dijego Švarcman danas “porastao” u njegovim očima (aluzija na to što je jedan od najnižih igrača na turneji)?

- Dijego je odigrao sjajan meč, i zaslužuje svaku pohvalu. U toku meča u kome je vodio, bio je bolji igrač i zaslužio je da ga dobije. Njegova visina je svakako velika prednost, jer ne mora da se saginje da bi dohvatio teške, brze, slajsovane loptice na šljaci…”

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA