≫ 

Zanimljiv “meni” za subotu na Rolan Garosu : francuski, alpski, azijski, latinski, komonvelt “specijaliteti” uz “glavnu poslasticu” Mari – Del Potro!

Sedmi dan Rolan Garosa donosi mnogo zanimljivih dešavanja na terenima u Bulonjskoj šumi

  • 0

Nekoliko zanimljivih parova se danas našlo na programu Rolan Garosa, a među njima čak četvorica bivših osvajača juniorskog Rolan Garosa – i to u nizu - 2002 (Gaske), 2003 (Vavrinka), 2004 (Monfis) i 2005 (Čilić). Ono što će najviše “smetati” domaćinima je činjenica da se preostala dva francuska igrača u muškom žrebu bore jedan protiv drugoga za mesto u narednom kolu.

>>> Bio sam slab sa matematikom, dok sam još mogao da idem u školu! Zanimljive izjave Nadala, Agasija, Đokovića na Rolan Garosu! (VIDEO)

Rolan Garos ne pamti da je ovako brzo ostao bez skoro svih domaćih asova, što svakako predstavlja veliko razočarenje za francuski tenis, uz šokantno ispadanje favorizivanih Conge u prvom i Puja u trećem kolu turnira. Ako je za utehu istima, Aliz Korne je slistila devetog nosioca Radvansku, Garsija pobedila Hsi u trileru a Kiki Mladenović juče oduševila pobedom protiv Šelbi Rodžers uz još jedan dramatičan kam-bek – pa ćemo videti koliko će “musketarke” još moći da brane čast trikolora na ovom turniru.

Specijalni izveštač Telegrada sa Rolan Garosa Vuk Brajović, powered by Motorola Moto Z

Svakako najzanimljiviji meč dana bio je duel Mari – Del Potro, dva rivala koji su do sada 15 puta igrali jedan protiv drugog (Marej vodi 9-6). Repriza legendarnog Finala turnira na Olimpijskim igrama (Marej u pet setova) i polufinala Dejvis Kupa 2016. (Delpo, istom merom) je sigurno najkvalitetniji meč jedinog Grend Slema na šljaci u ranoj fazi njegovog žreba.

Međutim, ništa od spektakla nije viđeno, osim u prvom setu kada je Mari posle velike borbe slavio sa 7:6 (10:8) Drugi set je dobijen sa 7:5, a treći sa 6:0.

Svefrancuski okršaj Gaske – Monfis, četrnaesti međusobni meč ovih asova (Monfis vodi 7-6) i stoti na Grend Slemovima u kome nastupa Rišar (uostalom, kao i Del Potro danas) sigurno će pobuditi najveće interesovanje domaće publike. Blaga prednost se daje Monfisu, ali daleko od toga da je ishod ovog meča izvestan. U sveazijskom duelu, jedini as sa najmnogoljudijeg kontinenta koji je igrao u finalu nekog Grend Slema, Nišikori – nastojaće da spreči sjajnog 21-jednogodišnjeg asa Čunga da postane prvi korejanac koji je ušao u najboljih 16 igrača na najvećim turnirima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U duelu predstavnika Komonvelta – dobar i sve bolji Edmund će nastojati da spreči povratak Kevina Andersona na staze stare slave (nekadašnji Br.10) u meču velikih servisa i ubitačnih “relija”. I svetske supersile će se danas sučeliti na Rolan Garosu, u liku Džona Iznera i Karena Kačanova. Izner će u njihovom premijernom meču nastojati da se treći put zaredom nađe u selekciji najboljih 16, a Kačanovu je ovo prva šansa da se domogne druge nedelje jednog Grend Slema.

“Latinski” susret Verdasko – Kuevas će biti prava poslastica za ljubitelje tenisa na šljaci, i šteta je što je završio “tek” na Terenu Br. 3. Popularni “Nando” igra furiozno (bukvalno “isprašio” osvajača poslednjeg Mastersa u Rimu, Zvereva mlađeg u tri seta prvog kola) i na pragu je da potvrdi sedmi ulazak u osminu finala Pariza – što je ujedno i njegov najbolji plasman ovde. Sa druge strane, Kuevas će se potruditi da postane prvi urugvajac koji je posle Filipinija davne 1999. ušao u društvo najbolje šesnaestorice na Rolan Garosu, podržan činjenicom da vodi sa 2-1 u njihovim međusobnim okršajima (sva tri meča – upravo na šljaci).

Kao i Izner, nestašni Fabio Fonjini će danas nastojati da po treći put uđe u osminu Finala Rolan Garosa – na uštrp ni manje ni više nego šampiona iz 2015, Stena Vavrinke. U “Alpskom duelu” koji će biti sve samo ne “hladan”, Vavrinka ulazi sa kapitalom od 4-1 u međusobnim mečevima, a Fonjini sa entuzijazmom posle još uvek prepričavane ubedljive pobede protiv Endija Mareja na rimskoj šljaci.

Foto: Guliver/Alex Livesey/Allsport via Getty Images Foto: Guliver/Alex Livesey/Allsport via Getty Images

Trostruki osvajač Grend Slem turnira, “Stenimal” će želeti da i u ovom meču za neki stepen podigne svoju formu, oslanjajući se na odličan servis i brizantan bekhend, sledeći svoju proverenu strategiju kada je napredovanje kroz žreb najvećih turnira u pitanju. “Fantastični Fabio” ove godine beleži odlične rezultate protiv igrača iz Top 5 (2 pobede u 3 meča), i nada se da primeni isti “pelcer” kada je njegov današnji suparnik iz zemlje runolista u pitanju.

Jedini meč koji je ekspresno “arhiviran” bio je onaj između Čilića i Lopeza, u kome je Marin dominirao od prvog gema i sa ubedljivih 3:0 poslao Felija među navijače za večerašnje finale Lige Šampiona Real – Juventus. Kako su skoro svi vodeći igrači poslednjih dana već pitani za koga će navijati na konferenciji za medije u tom meču, “fudbalska groznica” će danas, makar na kratko, biti dominantna i u teniskom kompleksu koji ugošćava najbolje tenisere I teniserke sveta od 1928. godine… Iako će Rafi večera sigurno biti pomalo žao što svoj rođendan neće moći da proslavi u Kardifu uz njegove “galaktikose” ove godine (samo dva puta ga je slavio van Rolan Garosa do sada, zapravo), već sutra će se sigurno ponovo pričati o raznim interpretacijama Novakove jučerašnje izjave da će njegov stručni štab (u nastajanju) morati da bude upotpunjen prisustvom nekog stalnijeg i dostupnijeg člana u narednom periodu, što za poznavaoce tenisa zapravo i nije nikakvo posebno iznenađenje – pa čak i kada se objavilo da će Andre Agasi doći u Pariz…

U svakom slučaju - sjajno sportsko veče je u najavi za sve zaljubljenike u sport – širom Evrope!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA