≫ 

NIKO NIKAD KAO REAL: Ronaldo je kralj fudbala, Madriđani 12. put prvaci Evrope! (FOTO) (VIDEO)

Ekipa Zinedina Zidana savladala Itlalijane 4:1 i postala prvi tim u eri Lige šampiona koja je odbranila najznačajniji trofej. Portugalac dvostruki strelac

  • 41
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Trofej Lige šampiona ne menja lokaciju!

Real Madrid je pokazao moć, Real Madrid je demonstrirao kvalitet i dominaciju protiv Juventusa. Real Madrid ima velikog Kristijana Ronalda. Najvećeg. Madriđani su prvi tim koji je odbranio trofej Lige šampiona u eri ligaškog formata najjačeg takmičenja, pobedom protiv italijanskog prvaka u finalu:

U Kardifu, u finalu Lige šampiona: Juventus - Real Madrid 1:4 (1:1)

Neverovatni atleta, znalac, finišer, golgeter, lider, gol-mašina, Kristijano Ronaldo, bio je dvostruki strelac, Kasemiro je jednom matirao Bufona, Asensio takođe, pa ni spektakularan gol Marija Mandžukića, jedan od najlepših u istoriji finala ovog takmičenja, nije pomogao "bjankonerima" da izbegnu poraz u svom petom uzastopnom finalu za "ušati" pehar.

>>> Obradovao mu se kao peharu Lige šampiona: Ko je to tako usrećio Bufona na treningu? (VIDEO)

Šesti put najbolji strelac Lige šampiona, prvi igrač koji je bio strelac u tri uzastopna finala, rekorder sa 106 pogodaka u Ligi šampiona - rečju KRISTIJANO RONALDO!

Etiketa gubitnika od ove junske večeri još čvršće je prišivena za Juventus. Šesto finale gube crno-beli, peti put sa Bufonom na golu...

>>> Samo da oni ne pripucaju: Puške su na gotovs u finalu Lige šampiona (FOTO)

Legendarni golman nije uspeo, mnogi su to želeli, tome se nadali, ali kada na drugoj strani imate Ronalda, onda vam samo ostaje da se pomirite sa onime što ste osvojili do sudara sa Portugalcem, jer njemu pripada slava, torfeji, glamur i sve počasti. Dok ne ode u penziju, drugi nemaju mnogo čemu da se nadaju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Realu je ovo bila 12. titula prvaka Evrope, druga uzastopna, što je pre Zinedina Zidana uspelo samo italijanskom taktičaru Arigu Sakiju sa Milanom 1989 i 1990. godine, ali pre formata koji nije podrazumevao samo šampione država.

U Kardifu, Juve je prvi jako napao (dva pokušaja Iguaina, jedan Pjaniča), ali je Real prvi osetio slast. Taj Ronaldo...

Iz prve šanse i prvog udarca ka golu Portugalac je matirao Bufona. Savršeno mu je asistirao Karvahal.

Četiri minuta kasnije - spektakl! Potpuni spektakl!

Mario Mandžukić je sebi obezbedio mesto u almanasima Lige šampiona kao strelac možda i najlepšeg gola u finalima: makazice, odmeren udarac preko glave, neverovatna veština - gol za 1:1. Čudesan gol. Teško ponovljiv. Bio je to trenutak kada je u očima navijača italijanskog kluba zaiskrila nada, kada je adrenalin pojačano udarao pred nastavak meča...

Ipak, drugo poluvreme bio je sumrak za crno-bele. Igračima Juventusa kao da je neko ugasio reflektore. NESTALI su u drugih 45 minuta! Neverovatno je koliko su pali i postali lak plen za Ronalda i družuni iz Madrida halapljivu na trofeje.

Madriđani su stalnu inicijativu krunisali sa dva gola u tri minuta i "ubili" utakmicu!

Prvo je Kasemiro iz daleka savladao Bufona. Precizan udarac, ali i sreća na strani Reala jer je lopta na putu do mreže zakačila Kediru i promenila pravac. Bufon je ponovo kapitulirao. Veliki golman vadio je loptu iz mreže i koji minut kasnije kada je Ronaldo, na asistenciju Modrića, rutinirano "bocnuo" loptu i najavio novo krunisanje "Kraljevskog kluba".

Juve je bio slomljen. Ubijen u pojam. Izduvan kao balon.

Grogiranog rivala dotukao je rezervista Asensio koji je u finišu meča dobio priliku, a u 90. minutu krunisao još jednu preciznu kombinaciju saigrača, za 4:1, za slavu Reala i brodolom Juventusa na "Milenijumu".

Vredi reći da je Juve kraj sačekao sa desetoricom zbog isključenja rezrviste Kavdrada koji je naseo na "majmunisanje" Ramosa i zaradio crveni karton.

JUVENTUS – REAL MADRID 1:4

(Mandžukić 26. – Ronaldo 20, 64, Kasemiro 61, Asensio 90)

Juventus (3-4-2-1): Bufon - Barzalji (od 66’ Kvadrado), Bonući, Kjelini - Alves, Pjanić (od 71’ Markizio), Kedira, Sandro - Dibala (od 78’ Lemina), Mandžukić - Iguain.

Real Madrid (4-3-1-2): Navas - Karvahal, Ramos, Varan, Marselo - Kros (od 89’ Morata), Kazemiro, Modrić - Isko(od 82’ Asensio) - Ronaldo, Benzema (od 77’ Bejl).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

90. minut - GOOOOOL, 1:4, Asensio... Real u velikom stilu privodi kraju finale. Asensio je pogodio za 4:1 i potpuni potop Juventusa.

83. minut - CRVENI KARTON! Prestroga odluka Briha koji nije video agresivan star Ramosa (na loptu), ali je naseo na glumu kapitena Reala kada ga je Kvadrado ćušnuo. Loša odluka nemačkog arbitra.

82. minut - Asensio je zamenio Iska.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

82. minut - Umalo 2:3... Sandro je zahvatio loptu glavom na nabačenu loptu. Navas je bio ukopan. Imao je sreće, jer je lopta prošla pored stative.

78. minut - Lemina je ušao umesto Dibale, a Benzema je ustupio mesto momku iz Kardifa Geretu Bejlu koji beleži prve minute posle 23. aprila.

72. minut - Kvadrado je "požuteo" zbog prekršaja nad Ronaldom koji je šesti put u karijeri postao najbolji strelac Lige šampiona.

67. minut - Kvadrado je ušao umesto Barzaljija. Juve više nema šta da izgubi.

64. minut - GOOOOOL, 1:3, Ronaldo - Juventus je nokautiran! Igra Juventusa se raspala u drugom poluvremenu! Kiks igrača italijanskog prvaka nasvojoj polovini, Modrić je stigao da "zavrne" loptu pred gol, a tamo je spreman bio sveprisutni Portugalac i lako matirao Bufona.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

62. minut - GOOOOOL, 1:2, Kasemiro... Madriđani krunišu daleko bolju igru u nastavku meča i konstantan pritisak. Brazilac je naleteo na odbitak i sa blizu trideset metara "odapeo praćku" i savladao Bufona. Lopta je na putu do gola zakačila Kediru i promenila pravac, taman toliko da bude van dometa Bufonu. Završila je u samom desnom ćošku.

58. minut - Šansa... Marselo je ubacio na drugu stativu, tamo je Ronaldo zakasnio za sekund. Bolji Real u nastavku.

55. minut - Modriću se iznenada ukaza brisan prostor za šut, "tukao" je sa dvadesetak metara levicom. Bufon je bio spreman.

53. minut - Krosu žuti karton, zbog prigovora. Nemac nema milosti prema zemljaku iz Reala, koji je prethodno faulirao Kediru.

49. minut - Prekid je zbog povrede Bonućija, koji dobio udarac u glavu. Nije dobro po defanzivca "Stare dame". Ukazuje mu se pomoć. Lopta ga je pogodila direktno u nos posle kornera, tako da nema bojazni da li će nastaviti meč.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

POLUVREME

38. minut – Ronaldo je imao dobru riliku nedugo posle gola Mandžukića. Od tada, nije bilo situacija vrednih pomena pred oba gola. Pao je ritam  završnici poluvremena.

26. minut – GOOOOOL, Madžukić, 1:1, ali kakav gol hrvatskog fudbalera – magija! Primio je na grudi loptu na desetak metara unutar kaznenog prostora (dodao mu je Iguain), nije to bila tako izgledna pozicija za direktan udarac, a onda je Mandžukić, okrenut leđima, izveo akrobaciju i savladao Navasa. Spektakularan potez napadača Juventusa!

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

20. minut – GOOOOOL, Ronaldooooo, 0:1… Iz prvog udarca na gol Portugalac pogađa mrežu Bufona. Njegov 104. u Ligi šampiona! Mudro je Karvahal proigrao Ronalda sa ivice kaznenog prostora, sa desne strane, a Portugalac, miran na lopti i savršeno precizan, vara Bufona. To je i 500. gol za Real u Ligi šampiona, a Ronaldov treći u finalima za “ušati” pehar i po tome je jedinstven slučaj: 2008, 2014 i 2017!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

12. minut – Prvi žuti karton sudija Feliks Brih pokazao je Dibali zbog saplitanja Krosa.

7. minut – Navas je na mukama! golman Reala brani i treći udarac, najopasniji po njega do sada. Pjanić je odlično zahvatio loptu pšto je odbrana Reala reagovala. Juve mnogo bolji, konkretniji u povoju meča.

4. minut – Ponovo Iguain, sada sa dvadesetak metara. Snažno, ali ponovo u Navasa koji iz drugog pokušaja kroti loptu. Bolji početak “bjankonera”.

3. minut – Prvi pokušaj na utakmici. Iguain je šutirao glavom, pravo u Navasa.

1. minut – Meč je počeo. Juve je, kao nominalni domaćin, imao prednost da bira u kojoj će opremi igrati. Real je u rezervnom, ljubičastom izdanju.

SASTAVI

Juventus: Bufon, Barzalji, Bonući, Kjelini, Dani Alves, Pjanić, Kedira, Aleks Sandro, Dibala, Iguain, Mandžukić

Real Madrid: Navas, Karvahal, Varan, Ramos, Marselo, Kazemiro, Kros, Modrić, Isko, Benzema, Ronaldo.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

 

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kum

    4. jun 2017 | 00:34

    Secete se kada je Bonuci pokazao Mesiju gde je izlaz? Sada je Ronaldo pokazao Kijeliniju i Bonuciju gde je Mesi!!!!!

  • Sokrat

    4. jun 2017 | 00:05

    Jedan je klub kralja...Jedan je najbolji igrac sveta svih vremena...Osvojiti titulu pored barse i sudija,odbraniti titulu prvaka Evrope,dati mocnom Juventusu i najboljem golmanu svih vremena,BUFONU cetiri komada je nesto nestvarno....SVAKA CAST ZIDANU I MOMCIMA....

  • Tanče

    3. jun 2017 | 22:36

    OLE, OLE, OLE, OLE REAL JE SAMPION!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA