JOVANOVIĆ U PROBLEMU: Donjeck se gasi zbog hokeja?

Dvorana u kojoj je ukrajniski šampion trebalo da igra svoje mečeve rezervisana je cele naredne sezone za hokej, a pomoć će se tražiti i od predsednika Janukoviča

  • 1

Doskorašnji trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović mogao bi da ostane bez angažmana u ukraijnskom Donjecku. Naime, postoji ozbiljna pretnja da se ugasi košarkaški klub Donjeck nakon što je dvorana u kojoj su igrali svoje mečeve rezervisana cele naredne sezone za hokej.

- Glavni problem je u tome što nemamo gde da igramo. Razgovarao sam sa direktorom hokejaškog kluba Donbas, koji me šokirao izjavom da je Donjeck grad hokeja i da nije neophodno da u njemu egzistira i košarkaški klub - izjavio je za ukrajinske medije Sergej Djadečko, prvi čovek košarkaškog kluba.

- Ne razumem odsustvo sluha u gradu, pogotovo što smo u prethodnoj sezoni imali posećenost od oko 4.500 gledalaca po meču. Ne preostaje nam ništa drugo nego da pomoć potražimo od predsednika Košarkaškog saveza Ukrajine, a i od Viktora Janukoviča, predsednika države, koji nam je čestitao osvojenu titulu. Ukoliko ne dobijemo njihovu pomoć, moraćemo da stavimo katanac na vrata kluba - dodaje Djadečko.

Košarkaškom klubu, koji je nakon osvojene dve vezane titule u Srbiji preuzeo Vlade Jovanović, ove sezone predstoje mečevi u kvalifikacijama za Evroligu i aktuelna situacija se mora što pre rešiti. U Donjecku je planirana izgradnja dvorane kapaciteta 6.000 mesta za Evropsko prvenstvo 2015. godine, čiji je domaćin Ukrajina, ali izgradnja još nije ni započela.

(Telegraf.rs / Izvor: Kosarka.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA