≫ 

Juve gubio svako finale kada su imali Hrvata u timu: Surovo prokletstvo je počelo na Marakani i sada je isto kao i Benfikino!

Crno-bele s pravom nazivaju najvećim luzerima

  • 8

Do sinoć i finalnog meča Lige šampiona između Reala i Juventusa, Benfika je i dalje bila najveći gubitnik u svetu fudbala.

Posle 90 minuta u Kardifu i ubedljive pobede Reala (4:1) Juvetus im je stao rame uz rame. Prokletstvo Bele Gutmana koji je prokleo Portugalce polako bledi i sve više se priča o ovom koje crno-beli imaju.

>>> Čim ga je video, Ronaldo je pustio svog sina i izgrlio ga: Dirljiv susret šampiona! (VIDEO)

Sada oba tima imaju po osam izgubljenih evropskih finala.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Juventusovo je počelo na Marakani kada su 1973. godine na stadionu Crvene zvezde izgubili finale KEŠ od Ajaksa, a posle toga gubili su još šest (1983, 1997, 1998, 2003, 2015, 2017). Naravno, tu je i ono izgubljeno finale Kupa UEFA od Parme 1995. godine.

>>> Zidan je već sada bolji trener nego što je bio igrač

Zanimljivo, Juventus je svaki put izgubio finale LŠ kada je u sastavu bio jedan Hrvat. Od Alena Bokšića, preko Igora Tudora, pa sada do Marija Mandžukića.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prokletstvo je donekle ublaženo onom pobedom na Hejselu kada su uzeli prvu titulu prvaka Evrope,  azatim i drugu 1996. kada je gol iz penala vredan pehara postigao Vladimir Jugović.

- Era ovog Juventusa nije završena. Jer, Đanluiđi Bufon će i dalje biti naš prvi golman, Andrea Barzalji jedan od bitniji igrača, uprava kluba zna šta nam je potrebno kako bismo napredovali. Malo ćemo da se odmorimo, a onda napred, jer smo i dalje motivisani. Sledeće sezone Juve će opet biti sjajan u Ligi šampiona - rekao je Alegri posle izgubljenog finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost surova

    4. jun 2017 | 11:15

    Kakve veze ima Hrvat, realno Mandzukic je odlican bio, problem je odbrana koja je zrela za penziju. Bonuci, Kjelini...

  • Matija

    4. jun 2017 | 11:01

    A kakav gol je postigao Mandzukic?...

  • dago1

    4. jun 2017 | 10:57

    Uvalio je Mandza golcinu , jest da je Hravat al golcina je bre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA