Klivlend uredno plaća trenera protiv koga igra u finalu NBA lige?!

Majk Braun će do 2020. zarađivati za period koji je proveo u Kavalirsima

  • 0

Finalna serija NBA lige između Golden Stejta i Klivlenda privlači pažnju gledano ne samo kroz prizmu duela superstarova na terenu, već i zbog jedne neobičnosti, a tiče se trenera Voriorsa, i to ne onog glavnokomandijućeg.

Poznato je da prvi trener Golden Stejta Stiv Ker ne vodi tim zbog problema sa kičmom, već to umesto njega radi njegov prvi pomoćnik Majk Braun, bivši prvi trener Kavalirsa.

Braun ima zanimljivu prošlost sa Klivlendom, ali još zanimljiviju sadašnjost, jer je i dalje na platnom spisku franšize iz Ohaja?!

Naime, od kada je po drugi put dobio otkaz u Klivlendu, a desilo se to 2014. godine posle samo godinu dana rada, to je automatski povuklo sa sobom i obeštećenje koje je klub dužan da mu isplaćuje šest godina od trenutka raskida, pa će tako Braun sve do 2020. godine primati "platu" od bivših poslodavaca. Ugovor koji je tada potpisao bio je vredan 20 miliona dolara na pet godina.

Zbog primanja koja dobija iz Ohaja njegov ugovor sa Golden Stejtom je redukovan za onoliko koliko dobija od bivših poslodavaca i sadašnjih protivnika u finalu.

Braun je prvi mandat na klupi Kavsa imao od 2005. do 2010. godine.

U finalnoj seriji Golden Stejt vodi protiv Klivlenda 1:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA