Džajić posle toliko godina otkrio ko ga je sprečio da ode u Real!

legendarni fudbaler Crvene zvezde govorio o tome kako mu je propao transfer u Madrid

  • 12

Poznato je da je Dragan Džajić svojevremeno bio blizu prelaska u Real iz Madrida, ali naš najbolji fudbaler nikada nije pričao o tome ko ga je sprečio da ne obuče dres ''kraljeveskog kluba.''

Sve do sada, kada je tu tajnu otkrio u intervjuu datom Večernjim novostima.

- Posle utakmice sa Sportingom na turniru u Badahozu čelnici Reala stupili su u kontakt sa Zvezdom a onda je usledilo finale upšravo protiv njih. Pobedili smo Real Madrid sa 2:1, postigao sam mnogo lep gol. Onda su me pozvali da igram na "omenahe", kako Španci zovu revijalnu utakmicu, na oproštaju velikog Franciska Genta, možda najboljeg levog krila svih vremena - počeo je Džajić priču i nastavio:

- Upravo me je Gento sačekao po dolasku u Madrid, poklonio mi sat "roleks", a dobio sam i nešto novca. Gento je započeo meč, a onda, u petom minutu je izašao iz igre, a ja sam ga zamenio. On je skinuo dres sa brojem 11, dao ga meni, podigao mi ruku uvis. Neverovatan osećaj, a ja sam jedva istrčao na teren posle dugotrajne masaže. I pružio sam dobru partiju. Sve što se tada događalo je govorilo da je samo pitanje dana kada ću potpisati za Real Madrid.

- Miljan Miljanić je ostao, a ja sam morao da se vratim. Nedugo zatim otišao sam u JNA, a Miljan je trebalo da se dogovara sa Realom. Potom su došli ljudi iz Atletiko Madrida i hteli da odmah potpišem za njih, bez obzira na to što će morati da me čekaju i što sam u međuvremenu slomio nogu. Preneo sam to Miljanu, koji je bio jasan: ne potpisuj ništa za Atletiko jer sam se ja sve dogovorio sa Realom. Čak mi je i izdiktirao kako će izgledati napad: Amansio, Velaskez, Santiljana, Roberto Martinez i ja.

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Međutim, poziv nije došao.

- Nisam znao o čemu se radi. Nastavio sam da igram kao da se ništa nije dogodilo. Miljanićev broj nikada nisam okrenuo, niti sam ga bilo šta pitao. Tek desetak godina kasnije, kada smo obojica gostovali na jednom španskom radiju, Miljan je u jednom trenutku, u etar rekao: ogrešio sam se o Dragana! I pokušao da to objasni time što se plašio da dva Jugoslovena, dakle on i ja, budu zajedno u jednom klubu.

- Nikada mu ništa nisam zamerio niti pokušao da tražim neka druga, jasnija objašnjenja. Jednostavno, za mene je Miljan najbolji trener s kojim sam radio, poštovao sam ga i cenio. A ovo što pričam, posle toliko godina, jedina je istina - jasan je bio Džajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    4. jun 2017 | 14:04

    Posle koliko godina ? Pa ta prica potice iz prošlog veka .

  • UnitedstatesofSerbia

    4. jun 2017 | 14:25

    На крају свако од Бога добије онако како је заслужио!!!!!!

  • Zeljko PSG ex JSO

    4. jun 2017 | 17:35

    Taj nabeđeni strucnjak je inovator svih naših propasti u fudbalu.Mi stari navijaci dobro poznajemo sta je on imao i uspeo da upropasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA