Di Mateo čuva Ivanovića, Terija, Lamparda...

- Kičma ekipe mi je najznačajnija, jer svi iskusni igrači moraju da pomognu novajlijama u prilagođavanju - rekao je menadžer Čelsija

  • 0

Menadžer Čelsija Roberto di Mateo smatra da iskusni igrači u njegovom timu moraju da odigraju ključnu ulogu kako bi se novi fudbaleri adekvatno prilagodili klubu.

Na "Stamforfd bridž" dolaze novajlije Marko Marin i Eden Azar, a očekuje se još pridošlica do kraja prelaznog roka.

- To što ćemo imati dosta mladih igrača dosta će nam pomoći. Igrači poput Marina i Azara će biti temelj ekipe kroz nekoliko godina. Ali, kičma ekipe mi je najznačajnija: Petr Čeh, Džon Teri, David Luiz, Geri Kejhil, Branislav Ivanović, Frenk Lampard, svi moraju da pomognu ostalim igračima u prilagođavanju. Treba postići pravu ravnotežu između psihološke jačine i tehničkih mogućnosti - rekao je Di Mateo britanskom "Sanu", i tako opovrgao gomilu nagađanja o odlascima nekih od pomenutih igrača.

Novi "plavac" trebalo bi da bude brazilski 20-godišnji veznjak Oskar, koji je navodno bio podvrgnut medicinskim pregledima, ali on ne želi da govori ništa o transferu dok se ne završe Olimpijske igre.

- Bio sam kod klupskog doktora i ništa više. Nisam potpisao nikakav ugovor. Sačekaću da se završe Olimpijske igre i videti šta ću da radim. I ja, kao i svi brazilski igrači, sanjam o tome da zaigram u Premijer ligi - izjavio je mladi Brazilac, za koga je Di Mateo rekao da je "veoma talentovani fudbaler".

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA