Ludost je da je Juventus u ovome pobedio Real: Istorijska zarada Italijana!

"Bjankoneri" postali klub sa najvećim prihodom u istoriji takmičenja za jednu sezonu

  • 2

Fudbalski klub Juventus izgubio je i svoje šesto finale Lige šampiona, ali da nije sve tako crno potvrđuje vest da je italijanski šampion inkasirao najveći novac od učešća u elitnom takmičenju od svih klubova za jednu sezonu - 109 miliona evra!

To je, ukupno gledano, i najveća suma koju je neki klub zaradio samo od participiranja u jednoj sezoni u istoriji ovog takmičenja i svega što ono nosi (tv prava, prodaja karata...)!

Da je pobedio, Juventusov bilans bio  bijoš veći (113 miliona evra), ali i ovako je, finansijski gledano, klub iz Torina sjajno prošao u ovogodišnjoj kampanji uprkos novom porazu u meču za trofej.

Primera radi, Real Madrid je zaradio "samo" 80.9 miliona evra, a Atletiko, koji je igrao polufinale, tek 59.7 miliona.

Kako, pitate se?

Naime, Juventus je profitirao na činjenici da je Italija ove sezone dala samo dva kluba u Ligu šampiona (uz Juve, igrao je i Napoli, dok je Roma eliminisana u kvalifikacijama), za razliku od Španije (četiri kluba), pa su time prihodi od TV prava bili deljeni samo tim klubovima.

Kako je Napoli eliminisan u prvoj nokaut rundi, Juve je do kraja takmičenja uzimao sav kolač od TV prava, sve do finala.

Takođe, klub iz Torina je i prvi u istoriji takmičenja koji je probio cifru od 100 miliona zarade za jednu takmičarsku godinu.

Drugi italijanski predstavnik u elitnom takmičenju, Napoli, takođe je sasvim solidno prošao u finansijskom smislu zaradivši 65,7 miliona od učešća u eliti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karlos terorista

    5. jun 2017 | 13:29

    I još da nisu platili onog Iguaina devedeset miliona...

  • Volim kad je tesko

    5. jun 2017 | 05:18

    Izgubili smo 7 finala Kupa Sampiona i Lige sampiona uz sramni poraz golom Mijata iz ofsajda!!! U svakom slucaju srece bez...na ledja da padnemo K bi slomili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA