Matićeve reči najbolje govore koliko je srpskim fudbalerima važan meč sa Velsom

"Čeka nas najvažnija utakmica u novijoj istoriji"

  • 5

Srpski fudbaler Nemanja Matić istakao je da nacionalni tim kao favorit ulazi u najbitniji meč u novoj istoriji protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Utakmica između Srbije i Velsa igra se 11. juna na stadionu Rajko Mitić, Srbija je lider grupe A sa 11 bodova, koliko ima i Republika Irska, dok je Vels sa sedam poena u situaciji "moranja", inače...

- Realno moramo da prihvatimo ulogu favorita na našem terenu, ali isto tako svi dobro znamo da sve selekcije napreduju, svi žele pobedu. Definitivno u fudbalu, danas, nema autsajdera. Očekujem uzbudljivu utakmicu, verujem da smo kvalitetniji i bliži uspehu - rekao je stariji Matić, Nemanja, na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

As Čelsija dodao je da se nada da će stadion Rajko Mitić biti ispunjen do poslednjeg mesta u verovatno najvažnijoj utakmici kvalifikacija.

- Ovo je najvažniji meč u novijoj istoriji fudbalske Srbije, a ja sam već rezervisao oko 100 ulaznica za svoje prijatelje. Nadam se da će biti blizu 50.000 gledalaca.

On je istakao je da mu je drago što je njegov brat Uroš Matić, vezista Kopenhagena, dobio poziv selektora Slavoljuba Muslina.

- Veliki je profesionalac, ima dosta kvaliteta koji su možda ranijih godina bili skriveni, ali u prethodnih godinu ili dve dana sazreo i radi prave stvari na terenu. Mislim da smo dosta slični u igri, a opet svako ima svoje kvalitete. Saigrači su već komentarisali da se na terenu isto krećemo, slično hodamo, jedina razlika je što sam ja malo iskusniji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Uroš Matić navodi da je većinu reprezentativaca od ranije poznaje, tako da mu nije bio problem da se adaptira.

- Ako bude pun stadion neće biti problema ni sa motivom ni sa željom, a onda će nam i tri boda biti veoma blizu. Želimo tri boda i samo o njima razmišljamo - poručio je Matić.

Vezista Kristal Palasa Luka Milivojević ne želi kalkulacije, već samo pobedu nad Velšanima.

- Idemo na pobedu kao i uvek u ovim kvalifikacijama. Uglavnom, očekuje nas vema važna utakmica. Mnogo znači štto su pojedinci osvajali trofeje u šampionatima, dobro je to za ambijent u reprezentaciji i pobednički mentalitet. Da je tako govori i podatak da smo u pet prethodnih mečeva u kvalifikacijama uspeli da se vratimo iz neke minus faze i ostvarimo rezultat koji nam odgovara - zaključio je Milivojević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Matija

    5. jun 2017 | 19:22

    Moramo da pobedimo. Ajmo! Road to Russia 2018

  • Zzz

    5. jun 2017 | 17:24

    Videcemo sve na terenu!!!! A reci ... Pas laje nosi vetar

  • Miki

    5. jun 2017 | 17:32

    Realno ako se iz ove grupe ne plasiramo onda stvarno ne znam sta reci. Vels,austrija,irska. Nemamo u grupi nijednu ozbiljniju ekipu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA