Najteži dani za bivšeg reprezentativca Hrvatske: Borim se za život, vratila mi se opaka bolest

  • 0

Bivši reprezentativac Hrvatske, Nikola Pokrivač vodi najveću bitku, bitku za život, pošto je 2015. godine oboleo od opake bolesti, Hodžkinovog limfoma. On je nakon brojnih hemoterapija bio bolje, ali mu se teška bolest vratila u dva navrata.

Najpre 2016. godine, posle čega je ponovo išao na hemoterapiju i autolognu transplantaciju matičnih ćelija, a zatim i u maju 2017. godine.

Pokrivač je pokušao da se vrati fudbalu u januaru, kada je stigao u Slaven Belupo, ali je nekoliko meseci kasnije otišao kod doktora na pregled, ponovo je čuo zastrašujuću vest. Opaka bolest mu se ponovo vratila.

Hrvatski mediji prenose izjavu fudbalera koji je bio šokiran saznanjem da mora da se bori za život, a faktički nikada u karijeri nije imao povredu.

- Nešto me mučilo i otišao sam kod lekara. Kad su mi rekli dijagnozu, svijet mi se srušio. Za bolest sam saznao slučajno jer sam nekoliko dana pre toga prošao lekarski pregled u Makabiju, koji nije pokazao ništa - rekao je Pokrivač, a prenosi 24sata.hr.

- Moja prva reakcija bila je: ''Šta je sad ovo?''. Faktički nikad nisam imao ni povredu, a sada moram da se borim za život - rekao je Pokrivač.

On je dres reprezentacije Hrvatske nosio 15 puta, a branio je boje ''Vatrenih'' i na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj.

Tokom karijere je igrao za Varteks, Dinamo iz Zagreba, Monako, Salcburg, Inter iz Zaprešića, Rijeku, Šahtjor Karagandi i Slaven Belupo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA