≫ 

Neverovatan potez trenera u mlađim kategorijama od njega je napravio budućeg broja 1: Priča koju niste čuli o Timu pred duel sa Novakom! (VIDEO)

Novak Đoković od 15.30 na Rolan Garosu igra četvrtfinale protiv tenisera koga mnogi smatraju budućim brojem 1 svetskog tenisa

  • 2
Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Iz grupe uglavnom tehničkih pitanja i odgovora vezanih za mečeve osmine finala u muškoj i ženskoj singl kategoriji, kao i onih vezanih za Ligu šampiona-fudbal i teroristički napad u Londonu, ovi citati su se izdvojili kao najinteresantniji sa konferencija za medije prvog dana završne nedelje ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Specijalno za Telegraf iz Pariza, Vuk Brajović – powered by Motorola Moto Z

Ako do sada niste znali da Novak (već skoro dva meseca) ponovo jede (riblje) meso – sada znate, a da li će njegov XL “Lacoste Live” krokodil “smazati” već u Rimu načetog Dominika Tima – nadamo se da ćemo o tome pričati već danas.

Inače, podsetili smo se veoma zanimljive priče kada je Austrijančev ubitačni jednoručni bekhend u pitanju, naime, njegov trener, stari teniski lisac Ginter Breznik (trenirao i Borisa Bekera, Patrika Mekenroa) ga je naterao, kao nepobedivog juniora, da se prebaci sa dvoručnog bekhenda na jednoručni.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Kao prvu posledicu toga, Tim je godinu i po dana skoro redovno gubio mečeve, i to često od igrača koje je bukvalno “razvaljivao” pre toga. Domaći teniski krugovi su Breznika brže-bolje proglasili za ludog a Timove roditelje za budale, ali se ispostavilo da je ovim potezom Tim dobio udarac uz koga je postao jedan od najozbiljnijih pretendenata za budućeg svetskog broja jedan.

- Da je ostao pri dvoručnom bekhendu, bio bio samo još jedan prosečan, dosadan igrač, i to smo želeli da sprečimo! - rekao je Breznik. A, da podsetimo, i velikan kao Pit Sampras je prešao sa dvoručnog na jednoručni bekhend iz tog razloga...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Po istom sistemu, Breznik ga je terao da pojača snagu svog forhend udarca, da bi vremenom bio sposoban da odigrava što više vinera.

- Kada se takmičite, preciznost udaraca je svakako važna, ali vam neće doneti prednost u poenu i mentalnu prevagu nad protivnikom kao kada raspolažete snažnim udarcima. I zato sam sugerisao Dominiku da pojača svoje udarce, i da to postane njegov stil igre, ofanzivni, a ne pasivni i samo sa osnovne linije, uz jalovu preciznost…

Upravo u pojačanoj snazi udaraca i odvažnijoj igri sam Novak Đoković vidi moguću promenu u pristupu igre njegovog sledećeg protivnika, u odnosu na njihova poslednja dva meča.

Čija će biti poslednja, ili najjača, videćemo u utorak nakon što završi meč koji je na programu od 15.30.

A u međuvremenu, upoznajte još bolje teniske asove kroz njihove sledeće izjave:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Karla Suarez Navaro – upitana da prokomentariše odnos publike prema sunarodnici Muguruzi u porazu protiv Mladenović?

- Ne znam tačno šta se desilo, ali je činjenica da francuska publika ume da bude katkad veoma oštra. Publika je slavila pobedu svoje favoritkinje, i to je sasvim uobičajeno u Parizu. Spomenula je nedostatak poštovanja? Mislila je da će publika biti korektnije prema njoj jer je prošlogodišnja šampionka? Naravno da je bilo za očekivati da će vatreno bodriti domaću igračicu…; pa ona valjda zna kako to ponekad izgleda i u Madridu za druge igračice?

Simona Halep – upitana o tome zašto Rumuni u tenisu imaju izraženu strast, pozitivnu ili negativnu, i u čemu je tajna?

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Takvi smo, takva je naša krv. Ja pogotovo, i na terenu, i van njega. Ceo život mi je intenzivan, i trebala bih da se potrudim da malo “smanjim doživljaje”. Drugi razlog je mentalitet. Odgojeni smo kao borci, i to se reflektuje u svemu što radimom a naročito sportu. Ipak, moj trener Deren je Australijanac, i od kada smo se “pomirili” i ponovo radimo zajedno, prija mi njegov “kontra-fazon” i mirniji pristup svemu…”

Elina Svitolina – upitana šta je to “režim Svitolina ”(“Svitolina mode” eng.) – posle neverovatnog preokreta protiv Petre Martić?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pa, valjda je “režim Svitolina” to kada gubite 5-2 i 30-0 u odlučujućem setu, a onda napravite samo 4 greške do kraja meča i pobedite sa 7-5. Tačnije, igrate preciznije uz neznatno umanjenu agresivnost, uspostavite ravnotežu. Onda sve biva moguće…

Endi Mari – upitan da prokomentariše Đokovićevu izjavu vezanu za teroristički napad u Londonu – u kojoj je rekao da tenis zbližava ljude širom sveta kroz jedan priznati set vrednosti...

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- U potpunosti se slažem sa smislom te izjave. Pre svega, vidite koliko nacija je tenis spojio među nama igračima. Naši međusobni odnosi su, sa malim izuzecima, veoma dobri. Naravno, sve to biva višestruko uvećano kroz naše nastupe na turneji, sve gradove koje obiđemo, ljude koje upoznamo, podršku koju dobijamo i ono što mi pružamo ljudima kroz tenis.

- Ja sam od malih nogu obišao planetu, bio na dalekim kontinentima poput Južne Amerike i Australije od svoje 14-15 godine, upoznao toliko različitih kultura. U tom smislu, osećaj pripadnosti globalnoj porodici je nešto što veoma volim i uvažavam, i iz tog ugla znam da je saosećanje sa Londonom iskreno i temeljito širom sveta.

Kei Nišikori – upitan da prokomentariše pomalo “blesav” rezultat 0:6 6:4 6:4 6:0 protiv Verdaska i predstojeći meč sa Marejem?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Na prvi pogled, veoma čudan, slažem se. U ovom meču sam napravio toliko puno neiznuđenih grešaka, i nadam se da mi je to poslednji put u Parizu. Od drugog seta nadalje sam uspeo da povratim koncentraciju i samopouzdanje, a četvrti mi je bio skoro savršen.

- Mislim da je moja “nula” u prvom setu između ostalog i rezultat zamora iz toga što sam tri dana uzastopce igrao mečeve, ali sam uspeo postepeno da povratim ritam, i ostvarim ovu važnu i dobru pobedu. Pitali ste me za moj poslednji meč sa US Opena sa Endijem, i da li mi verujete da se ne sećam da li sam ga dobio, izgubio i sa kojim rezultatom…? Endi je sjajan igrač, ali je još više pametan nego što je tehnički besprekoran…

Gael Monfis – vidno razočaran time što nije iskoristio 13 brejk lopti i izgubio sa 3:0 u setovima – zamoljen da prokomentariše šta je to što misli da je potrebno da izađe iz dosadašnje crne serije protiv top igrača poput Nadala, Federera, Vavrinke?

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Nadam se da ću moći da vam odgovorim na to pitanje, sledeće godine…

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    6. jun 2017 | 10:23

    Samo napred Novace! Smlati ga 3-0 nek se zna koje kralj tenisa. SRECNO!!!!!

  • PeKs

    6. jun 2017 | 17:46

    Ja sam siguran da "budući br.1" to nikada neće postati!!! Ajmo Nokia doktore!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA