≫ 

Pariz ima moćnog keca u rukavu za dobijanje Olimpijskih igara 2024!

Možete li da zamislite da se na Rolan Garosu održavaju takmičenja u boksu? To će biti realnost 2024. godine, ako prestonica Francuske bude izabrana za domaćina OI

  • 0

Francuzi i Pariz se nadaju da će Rolan Garos biti jedan od njihovih glavnih aduta za dobijanje organizacije Olimpijskih igara 2024. godine, tačno 100 godina od poslednjih Igara koje su održane u prestonici Francuske.

>>> Neverovatan potez trenera u mlađim kategorijama od njega je napravio budućeg broja 1: Priča koju niste čuli o Timu pred duel sa Novakom

Komitet za kandidaturu Pariza kao grada-domaćina, predvođen Tonijem Estangueom (ko-predsedavajućim Komiteta), i u društvu francuske Ministarke za sport Laure Flesel i brojnih domaćih sportskih ambasadora ovog poduhvata, obišao je čuveni teniski kompleks i time započeo promotivne aktivnosti na 100 dana od proglašenja zvanične odluke MOK-a u Limi, glavnom gradu Perua.

Foto: Promo Foto: Promo

Prestonica Francuske je prethodno u dva navrata organizovala letnje Olimpijske igre, ali Pariz najveću sportsku smotru nije video skoro punih 100 godina. Prve igre su u Parizu održane 1900. godine, a druge

U slučaju da Pariz bude odabran, Rolan Garos će prirediti takmičenja u tenisu, boksu, tenisu u kolicima, košarci u kolicima i ragbiju u kolicima. S obzirom na njegov legendarni status, Rolan Garos će biti mesto gde bi se zvanično i proslavilo prihvatanje kandidature za Olimpijadu.

Zajedno sa stadionom Park Prinčeva i Stadionom Žan Buen (u okviru čijeg kompleksa učesnici Rolan Garos Grend Slema treniraju), teniski kompleks Rolan Garos će činiti jedinstveni multifunkcionalni sportski centar – udaljen nepunih 12 kilometara od Olimpijskog sela.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA