EP U20: "Orlići" ispustili bronzu

Španci se bolje snašli u poslednjim trenucima četvrte četvrtine, najefikasniji bili Mitrović i Drenovac

  • 1

Selekcija Srbije do 20 godina osvojila je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, pošto je u utakmici za treće mesto izgubila od Španije rezultatom 67:66.

Presudili su poslednji minuti četvrte četvrtine, u kojima "orlići" nisu imali dovoljno sreće u šutu, što su Španci iskoristili na najbolji način. Najefikasniji u našoj selekciji bili su Mitrović sa 15 i Drenovac sa 10 poena, a na drugoj strani Fernandez sa 16 i Guera sa 13.

Obe reprezentacije počele su nervozno utakmicu sa dosta izgubljenih lopti, i nijedna ekipa nije imala vođstvo više od pet poena, kada su Španci vodili 9:4. Na kraju su se i jedni i drugi konsolidovali i do kraja prve četvrtine postgli po 18 poena, a među orlićima su se najviše istakli Cvetković (3 p, 2 sk, 2 ast) i Drenovac (6 p).

Prvih pet minuta druge četvrtine Srbija nije postigla koš, ali je usledila serija naših momaka od 7:0 za vođstvo 25:20, ali su Španci ponovo uhvatili priključak za minimilano vođstvo Srbije na poluvremenu (33:32).

Tokom treće deonice su kvalitetnije odigrali Španci, ali su i dovoljno grešili da se ne odlepe rezultatski. Najveću prednost od šest poena imali su u 30. minutu 52:46, ali je Nemanja Dangubić sjajnom trojkom sa preko pola terena u poslednjoj sekundi uneo potrebnu neizvesnost za poslednju četvrtinu (52:49).

U pravom trenutku je Srbija pokazala fantastičnu igru, koja ju je krasila tokom celog turnira. Konačno su izabranici Aleksandra Džikića prešli u vođstvo, bili dosta agresivniji i poremetili pomalo opuštene Špance. Dangubić je odličnim zakucavanjem doprineo da Srbija povede sa tri poena (57:54), a potom i pet. "Orlići" su to ipak prokockali, tako da je na dva minuta do kraja utakmice usledilo vođstvo Španaca od koša razlike. Posle tajm-auta, Srbija je prelaskom za zonu uspela da se odbrani od napada Španaca i ponovo pređe u vođstvo, a onda greškama da vrati na neizvesnu završnicu. Abrines je trojkom na 11 sekundi doneo Špancima pobedu 67:66.

SRBIJA U20:

Cvetković 8 (2 sk, 3 as), Lambić 4, Miljenović 7 (3 sk), Dangubić 7, Bogdanović 6 (5 sk), Mitrović 15 (10sk), Gujaničić, Luković, Bešović  2, Drenovac 10, Marinković, Nastić 7 (4 sk).

ŠPANIJA U20:

Servera, Pozas 5, Sans 3, Fernandez 16, Suarez 4, Barera, Abrines 11, Dies 9, Oriola 4, Tomas, Olaizola 2, Guera 13.

Veliko finale između Litvanije i Francuske na programu je od 20.45h.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UrosBg

    22. jul 2012 | 21:20

    Steta, ali iskreno sami smo sebe pobedili. Ove zadnje dve utakmice koje smo imali priliku da gledamo na TV, pokazale su dosta slabosti u nasoj ekipi. Imamo talenta, ali kad treba da zapnemo samo jos malo, da damo sve od sebe, nekako nam to ne podje za rukom. Kritike na racun trenera jer nije uspeo da motivise ekipu u zadnjim minutama ni juce ni danas. To su tako sitni detalji ali smo u detaljima i izgubili ove dve utakmice. Steta, bice jos prilika ali ovu nismo smeli ovako da propustimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA