HK Partizan pred gašanjem zbog duga od 20 miliona dinara!

Najtrofejniji srpski hokejaški klub u teškoj finansijskoj situaciji, Grad, Ministarstvo sporta i OKS oglušuju se o zahteve za pomoć

  • 0

Šampion Srbije i Slohokej lige Partizan nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji i male su šanse da će sledeće sezone braniti titule. Generalni sekretar crno-belih Nikola Bera rekao je za "Kurir" da je glavni krivac za to rukovodstvo beogradske hale Pionir, koje traži da im Partizan isplati bar deo duga od 20 miliona dinara.

- Nešto što smo gradili sedam godina razbilo se u jednom trenutku. Iz hale Pionir zahtevaju od nas 40.000 evra kako bi nam obezbedili led u avgustu. Mislim da je to čist bezobrazluk. Mi, nažalost, nismo u mogućnosti da ispunimo njihove uslove - rekao je Bera, a prenosi "Kurir".

On, takođe, navodi da su se obratili raznim sportskim institucijama za pomoć, ali da niko ne želi da im izađe u susret. Problem s ledom nije samo problem Partizana, već i hokejaške reprezentacije Srbije.

- Obratili smo se Gradu, Ministarstvu za sport, Olimpijskom komitetu Srbije... Svi su se oglušili na našu molbu. Ne znam da li je problem u novonastaloj političkoj situaciji, ali, svakako, ovo je velika sramota - dodaje generalni sekretar beogradskog šampiona.

Hokejaši Partizana će potražiti priliku za sebe u inostranim klubovima, a neki od njih okačiće klizaljke o klin i otići u nekom drugom pravcu. Ovakav razvoj događaja uveliko utiče i na hokejašku reprezentaciju Srbije, čiji sastav većinom čine upravo momci iz redova crno-belih.

Partizan je najtrofejniji hokejaški klub u Srbiji. U protekle dve sezone crno-beli su odličnim rezultatima vratili popularnost ovom sportu u Srbiju. U sezoni 2009/2010. Partizan se uključio u regionalnu Slohokej ligu, čiji je prvak postao u sezoni 2010/2011. Ove godine hokejaši crno-belih, pod vođstvom trenera Pavela Kalčića, odbranili su titulu prvaka Slohokej lige i 16. po redu titulu prvaka države u klupskoj istoriji.

Direktor hale Pionir Žarko Backović tvrdi da je problem u rukovodstvu Partizana, koje njima duguje 20 miliona dinara:

- Nije istina da smo mi razlog, svaljuju krivicu na nas, a nemaju ni oformljen tim. Pola igrača Partizana potpisalo je za strane klubove. Nama duguju 20 miliona dinara. Sve smo im omogućili, nama je cilj da dvorana radi, ali s njima nismo uspeli da nađemo zajednički jezik - izjavio je Backović.

(Telegraf.rs/Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA