≫ 

Džikić: Apsurdne su stvari koje su se dešavale na terenu, a nemaju veze sa igračima

Na pitanje da li misli na suđenje, trener Partizana uz osmeh je odgovorio: Ne, ne daj Bože

  • 10

Košarkaši FMP-a iz Železnika priredili su veliko iznenađenje u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije, pošto su kao gosti savladali favorizovani Partizan 96:91 (18:14,19:26, 31:17, 28:34).

Trener crno-belih Aleksandar Džikić istakao je da je njegova ekipa promašila previše slobodnih bacanja i da je loša bila u skoku, da bi potom istakao da su neke stvari na utakmici koje nisu bile u vezi sa igračima bile - apsurdne.

- Neke stvari koje su se dešavale na terenu nevezano za igrače mi stvarno nisu jasne. Ne znam šta je cilj, stvarno. U pojedinim momentima bilo je apsurdno. Ali, treba da rešimo neke stvari na terenu, pa će valjda i te neke druge stvari da budu drugačije - rekao je Džikić i na pitanje da li misli na suđenje, uz osmeh je odgovorio:

- Ne, ne daj Bože.

On je potom dodao da je posle poslednje utakmice u regularnom dleu u Železniku igračima "glava već bila u plej-ofu".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ovo danas mi se nije svidelo, posebno u trećoj četvrtini. Nisu problem poeni, nego način na koji ih primamo: koš-faul, koš-faul, skok u napadu. Ako hoćeš da igraš za titulu, moraš da igraš čvršće. Mi znamo da oni neće da se sklone sami.

Drugi meč, u kojem FMP ima priliku da pobedom izbori plasman u finale, igra se u petak u Železniku.

- U svlačionici sam rekao: sad nemamo kud. Moramo da pobedimo dva puta i to je to. E sad, ne očekujem da bude lako. Šta je tu je, ne može da se promeni ništa. Spremimo glave za borbu - zaključio je trener Partizana.

Dušan Alimpijević, trener FMP-a, tvrdi da je zadovoljan načinom kako su se njegovi igrači ponašali tokom meča.

- Kad neko pogleda 91 primljen poen, pomislio bi da nije bilo dovoljno dobrih odbrana, ali mislim da smo imali dobar fokus. Veličković je koristio svaku našu grešku i ne bi bio to što jeste da to nije radio. Da nije bilo njega, možda bi ova utakmica bila ranije završena. Ako iko od nas pomisli da smo završili posao, vara se. Ovaj "brejk" ništa ne znači ako mi u svojoj kući ne odigramo ovako. Partizan će igrati sa reakcijom, ali mi igramo kod kuće: Mi u Super ligi smo gubili samo dva puta u svojoj kući, od Zvezde i Partizana - rekao je Alimpijević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    8. jun 2017 | 05:48

    Zasto iznenadjenje,pa ovo je realnost?

  • Звездa €^®®¥¥£©

    8. jun 2017 | 06:32

    За њих је и ово успех. У години кад славе 10-огодишњицу постојања као Игокеа пртзн, ушли су у 4 АБА, финале купа, и у 4 КЛС.. Ни њихови највернији мсм да нису очекивали такав успех.

  • Severac

    8. jun 2017 | 05:34

    Ahahahahaha, sindrom Duletitis...u rupu bre!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA