Da li je ovo kraj Lebronove i početak Durentove ere? Golden Stejt ima 3:0 i već sada su ušli u istoriju (VIDEO)

Ratnici na pobedu od šampionskog prstena

  • 0
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kakav preokret Golden Stejta!!! Zahvaljujući maestralnom Kevinu Durentu, vicešampioni NBA lige srušili su šampione Klivlend na njihovom terenu rezultatom 118:113 i sada se nalaze na korak od osvajanja prstena.

Ratnici imaju 3:0 u seriji i teško da će ovu prednost ispustiti kao što je to bio slučaj prošle godine. Podsetimo, Klivlend je tada gubio sa 3:1, ali su prvi došli do četvrte pobede.

I gledajući igru koju su pružali tokom tri i po četvrtine, Kavsi su možda i zaslužili da smanje na 2:1. Međutim, nisu postigli koš polsednja tri minuta, a Durent je to kaznio.

Pogotovo na 46 sekundi do kraja kada je povukao kontru i pogodio trojku za vođstvo od 114:113. Nedugo posle toga tačku na ovaj meč je stavio Kari sa dva pogođena bacanja.

Durent je meč završio sa 31 poenom, a čak 14 je dao u poslednjoj deonici. Imao je još po osam skokova i asistencija, ali se probudio baš u tom finišu kada je bilo najpotrebnije.

Tompson ga je pratio sa 30 poena, a Kari je ubacio 26 i uhvatio 13 lopti. Njih trojica su jedini bili dvocifreni kod Golden Stejta.

Kari je tokom meča uspeo i da uzme živu loptu Lebronu koji je meč završio sa 39 poena, 11 skokova i devet asistencija.

Kajri Irving je imao poen manje (38), dok je Smit ubacio 18.

Zanimljivo, Golden Stejt je ostvario svoj 15. trijumf u plej-ofu čime su ušli u istoriju s obzirom na to da nemaju nijedan poraz (15-0).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA